Media preturilor la cereale in Romania s-a majorat cu 73,2 la suta, in trimestrul doi 2007 fata de perioada similara a anului trecut, iar media preturilor produselor agricole s-a majorat cu 5,4 la suta, a indicat Oficiul de Statistica al Uniunii Euro
Media preturilor la cereale in Romania s-a majorat cu 73,2 la suta, in trimestrul doi 2007 fata de perioada similara a anului trecut, iar media preturilor produselor agricole s-a majorat cu 5,4 la suta, a indicat Oficiul de Statistica al Uniunii Europene, Eurostat. Conform statisticilor, laptele s-a scumpit cu 14,7 la suta. De majorari nu au scapat nici vinul si mustul. Astfel, pretul vinului, inclusiv mustul, a crescut cu 16,7 la suta, iar pretul cartofilor (incluzand plantele) a scazut cu 24,2 la suta.
In Bulgaria, media preturilor produselor agricole a crescut aproape similar cu media din Romania, respectiv cu 5,9 la suta, in trimestrul doi din acest an, fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. In Bulgaria, pretul cerealelor a crescut cu 48,1 la suta, iar pretul cartofilor (incluzand plantele) s-a majorat cu 57,9 la suta. In Ungaria, pretul cerealelor a crescut cu 17,1 la suta, pretul vinului, inclusiv mustul, a crescut cu 7,5 la suta iar pretul cartofilor (incluzand plantele) a crescut cu 35,7 la suta. In Polonia, pretul cerealelor a crescut cu 50,7 la suta, iar pretul cartofilor (incluzand plantele) a scazut cu 30,1 la suta.
Si la "colegii nostri de integrare" laptele s-a scumpit cu 7,7 la suta, iar carnea de porc s-a ieftinit cu 6,7 la suta, in timp ce carnea de pasare s-a scumpit cu 14,9 la suta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.