Piata meditatiilor a explodat, ca efect al desfiintarii testelor nationale pentru absolventii invatamåntului gimnazial. Prin introducerea tezelor cu subiect unic, fenomenul s-a extins.

Tezele cu subiect unic au determinat, in aceast
Piata meditatiilor a explodat, ca efect al desfiintarii testelor nationale pentru absolventii invatamåntului gimnazial. Prin introducerea tezelor cu subiect unic, fenomenul s-a extins.

Tezele cu subiect unic au determinat, in aceasta perioada, o puternica stimulare pe piata meditatiilor. Daca pana acum ceva timp in urma cererile pentru meditatii, atat din partea profesorilor, cat si a parintilor, erau razlete, anunturile pentru pregatirea in particular la romana si matematica pentru elevii claselor a VII-a si a VIII-a s-au inmultit. Sute de astfel de anunturi sunt publicate in presa de specialitate, iar pe forumul de pe site-ul Ministerului Educatiei, zeci de parinti se intreaba daca meditatiile organizate contra cost in scoli sunt legale sau nu. In numeroase unitati de invatamant preuniversitar, la presiunea parintilor si cu acordul conducerilor se organizeaza contra cost asemenea meditatii, in afara orelor de pregatire rezervate special in orarul scolar. In acest sens, o parte dintre parinti considera ca aceste ore suplimentare sunt ilegal organizate, atata timp cat elevii nu primesc chitante pentru banii dati. „Nu este de competenta Mi nisterului Educatiei sa urmareasca aceasta activitate. Noi nici nu autorizam scolile sa faca asa ceva, nici nu le dezautorizam. Profesorul meditator are insa obligatia sa inregistreze la Fisc venitul obtinut“, ne-a declarat Liliana Preoteasa, directorul general al Directiei Management Invatamant Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.