Compania portugheza Sonae Sierra va investi 293 de milioane de euro in doua centre comerciale, la Craiova si Ploiesti, dupa ce in acest an a achizitionat River Plaza Mall, din Ramnicu Valcea, pentru 42 de milioane de euro.
"Sonae Sierra a achizitionat recent doua terenuri in orasele Ploiesti si Craiova, locatii in care compania intentioneaza sa dezvolte doua noi centre comerciale si de agrement, fiind primul proiect de acest gen dezvoltat in Romania. Valoarea totala a investitiei se ridica la 293 de milioane euro", se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului portughez, remis Mediafax.
Centrul comercial din Ploiesti va fi construit pe un teren de 16 hectare in zona de sud a orasului Ploiesti si va cuprinde spatii comerciale si de recreere cu o suprafata totala inchiriabila de 64.070 metri patrati. "Investitia se ridica la aproximativ 153,6 milioane euro, iar suprafata de 100 de hectare care urmeaza sa fie urbanizata in urmatorii sase ani va include, printre altele, cladiri de apartamente, spatii de birouri si servicii, scoli si baze sportive", se precizeaza in comunicat. Conform planului de dezvoltare a proiectului, constructia va incepe in 2008, iar inaugurarea va avea loc in 2010.Proiectul din Craiova va cuprinde, de asemenea, spatii comerciale si de agrement, totalizand o suprafata inchiriabila de 55.537 metri patrati.
Investitia alocata proiectului din Craiova este estimata la 139,4 milioane euro. "Pentru dezvoltarea acestui proiect, Sonae Sierra a achizitionat un teren cu o suprafata de sase hectare, la cinci minute cu masina de centrul orasului. Constructia acestui centru a fost deja initiata, iar inaugurarea va avea loc in 2009", se mai spune in comunicat.