Francezii asteptau ieri o declaratie oficiala cu privire la divortul presedintelui Nicolas Sarkozy.

Cuplul prezidential al Frantei se afla ieri in pragul divortului. Unele surse din presa precizau ca despartirea oficiala urma sa aiba loc chiar miercuri. „Prezenta unei pozitii oficiale in fata zvonurilor devine iminenta", a declarat Christophe Barbier, editor al publicatiei „L’Express Magazine" si de asemenea un apropiat al cuplului. „E doar o stire in asteptarea unei confirmari oficiale. E unul dintre acele secrete stiute de toti. Singura necunoscuta ramine data si forma anuntului oficial", a mai adaugat jurnalistul pe site-ul lepost.fr.

Prima doamna a Frantei, Cecilia Sarkozy (foto), abia daca a fost vazuta de citeva ori la bratul sotului sau de cind acesta si-a inceput mandatul. Ultimul eveniment la care a preferat sa nu participe a fost chiar duminica, la un meci de rugby intre Franta si Anglia. Astfel, Nicolas a fost nevoit sa apara neinsotit. Absentele sotiei sale in cadrul unor intilniri oficiale pun deja probleme administratiei prezidentiale franceze. O durere de git nu i-a permis sa participe la seara oferita de presedintele Statelor Unite si tot din motive personale nu a ajuns in Bulgaria unde era foarte asteptata. In ultimele trei saptamini, Prima Doamna a Frantei a preferat sa se refugieze la Geneva.

Este bine stiut, inca din 2005, ca relatia celor doi nu este tocmai roz. Atunci, in urma unor conflicte, Nicolas si Cecilia au decis sa stea separat o vreme. Timp in care, potrivit zvonurilor din presa, fiecare a avut cite o aventura. Insa dupa citeva luni s-au impacat.

Potrivit unor surse din presa franceza, presedintele a tot facut in ultimul timp aluzie la faptul ca se pregateste pentru o viata de burlac. La meciul de rugby Franta-Georgia care a avut loc luna trecuta, liderul francez i-ar fi marturisit omologului si amicului sau georgian, Mihail Saakasvili, ca nu exclude posibilitatea sa redevina cit de curind celibatar.