Mircea Dinescu, unul dintre membrii Colegiului CNSAS, a declarat, marti, ca ierarhii carora li s-au ars dosarele de securitate, printre care si Patriarhul Daniel, ar fi trebuit sa vina la audieri pentru a-si clarifica situatia privind un presupus dos

Mircea Dinescu, unul dintre membrii Colegiului CNSAS, a declarat, marti, ca ierarhii carora li s-au ars dosarele de securitate, printre care si Patriarhul Daniel, ar fi trebuit sa vina la audieri pentru a-si clarifica situatia privind un presupus dosar distrus de Directia de Informatii Externe.

'Este de necrezut ca un om care a lucrat in strainatate pe vremea lui Ceausescu, trimis de autoritatile romane, sa nu se fi ciocnit cu securitatea. Dar poate sa vina sa spuna: 'Uitati in ce conditii am plecat eu... Am avut o bursa la Heidelberg, m-am intors'. Era important, pentru ca oricum ramane un semn de intrebare. Ar trebui audiati ofiterii care au ars dosarele, fiindca acele dosare sunt semnate, exista un proces-verbal', a declarat Dinescu.

El confirmase anterior ca numele actualului Patriarh Daniel se gaseste pe un proces-verbal intocmit de DIE pentru 16 dosare distruse pe 23 decembrie 1989.

'Cu Patriarhul Daniel n-am putut discuta decat metempsihotic... A fost doar acea discutie particulara a colegului nostru (Laurentiu Tanase - n.r.)', a adaugat Dinescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.