CRP Cristian Tudor Popescu (foto), pre­­sedintele Clubului Roman de Pre­sa, a declarat ieri, in urma reunirii Consiliului de Onoare al CRP, ca  interesul public justifica difuzarea ima­ginil
CRP Cristian Tudor Popescu (foto), pre­­sedintele Clubului Roman de Pre­sa, a declarat ieri, in urma reunirii Consiliului de Onoare al CRP, ca  interesul public justifica difuzarea ima­ginilor cu fostii ministri Remes si Muresan de TVR. Cristian Tudor Popescu a spus ca difuzarea filmului nu a incalcat Codul Deontologic al CRP. Popescu a remarcat insa ca a existat o serie de erori profesionale din partea Departamentului de stiri al TVR, dar care nu au fost de natura sa afecteze adevarul filmului prezentat in legatura cu cei doi fosti ministri. Popescu a subliniat ca TVR trebuia sa precizeze ca subtitrarea filmului nu apartine redactiei. Tot­odata, presedintele CRP a precizat ca nota interna transmisa de Alexandru Sassu, presedintele-director ge­ne­ral al SRTv, Departamentului de stiri poate fi considerata un fel de "presiune" asupra departamentului. "Nu calific drept act de manipulare filmul respectiv, pentru ca ce este in filmul ala nu este fals", a mai spus seful CRP. Cristian Tudor Popescu a mai precizat ca "nimeni nu se indoieste ca imaginile difuzate de TVR sunt realizate de o institutie abilitata a statului", dand ca exemplu SRI sau DNA. Prezenta la CRP, Rodica Culcer, directorul Directiei stiri, nu a participat ieri la audierea persoanelor implicate in scandalul declansat de difuzarea casetei cu imaginile Remes-Muresan, din Comisia de Etica si Arbitraj a TVR. Tot ieri, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa ceara TVR nota interna transmisa de Alexandru Sassu catre Directia de stiri in legatura cu materialele Remes-Muresan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.