Britanicii de la Dawnay Day Carphatian, cu activitati in segmentul imobiliar, au anuntat ca au achizitionat un teren in Baia Mare, pe care urmeaza sa dezvolte un proiect multifunctional de 68 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al compani
Britanicii de la Dawnay Day Carphatian, cu activitati in segmentul imobiliar, au anuntat ca au achizitionat un teren in Baia Mare, pe care urmeaza sa dezvolte un proiect multifunctional de 68 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei transmis London Stock Exchange.
Terenul cumparat, care se intinde pe o suprafata de circa 58.900 de metri patrati, a costat peste 6,5 milioane de euro si a fost finantat din propriile resurse ale companiei. Proiectul, care va demara in septembrie anul viitor si care va fi finalizat in 23 de luni, va cuprinde spatii de retail si destinate petrecerii timpului liber, avand o suprafata inchiriabila totala de 34.000 de metri patrati, potrivit documentului citat.
"Compania este increzatoare in oportunitatile de dezvoltare pe piata de retail din Romania si este incantata sa anunte al treilea proiect in aceasta categorie. Aceasta investitie va consolida in continuare prezenta noastra pe piata locala si ne va permite sa beneficiem de economiile de scara asociate procesului de constructie si dezvoltare", a declarat in comunicat Rupert Cottrell, presedintele Dawnay Day Carpathian.
Cu toate ca valoarea totala a investitiei in centrul multifunctional este estimata la 68 de milioane de euro, dupa finalizare, proiectul ar putea valora 89 de milioane de euro, suma calculata in functie de un randament de 7%.
Terenul pe care va fi dezvoltat proiectul este situat in zona de vest a orasului Baia Mare, intre doua linii importante de transport rutier, beneficiaza de o pozitie favorabila, acces usor si legaturi de transport cu principalele puncte de reper ale orasului.
Proiectul va fi realizat in asociere cu un partener local. Formarea companiei mixte a fost intermediata de firma Dawnay Day PanTerra Limited si opereaza pe piata locala sub denumirea Atrium Developments. De asemenea, catre aceasta societate vor fi orientate si tranzactiile anuntate anterior la Cluj-Napoca si Arad.Investitiile anuntate de DDC in Romania: peste 230 mil. euroInvestitia din Baia Mare a companiei britanice le urmeaza celor din Cluj si Arad, anuntate la jumatatea lunii august, respectiv pe 28 septembrie. In luna august, DDC a platit 14,3 milioane de euro pentru achizitionarea unui teren de 19.400 metri patrati in Cluj-Napoca, unde urmeaza sa construiasca un centru multifunctional care va cuprinde spatii comerciale, de birouri si de recreere, intr-o investitie estimata la 60 de milioane de euro.
De asemenea, compania britanica a platit in luna septembrie 11,8 milioane euro pentru achizitia a doua terenuri la Arad, cu o suprafata totala de 24.500 de metri patrati, in vederea construirii unui centru multifunctional estimat la 72 milioane euro.
Dawnay Day Carpathian face parte din grupul britanic de investitii si servicii financiare Dawnay Day Group, care a intrat pe piata romaneasca in acest an, prin lansarea primelor proiecte de centre comerciale la Arad, Cluj si Baia Mare.
Dawnay Day Group deruleaza activitati in domeniul investitiilor imobiliare in mai multe state din Europa, precum Germania, Cehia, Ungaria, Polonia, Ucraina, Statele Baltice si India.
Grupul este listat la Bursa de Valori din Londra si are o capitalizare de 140 de milioane de lire sterline, insa conducerea grupului intentioneaza sa majoreze capitalul cu inca 100 de milioane de lire, valoarea totala a activelor Dawnay Day urmand sa ajunga la circa 1,6 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.