Procurorul general, Laura Kovesi, a dispus luni delegarea pentru doua luni si jumatate a colonelului magistrat Ion Vasilache in functia de sef al Sectiei Parchetelor Militare, in locul generalului magistrat Dan Voinea.

"Prin Ordin al procu
Procurorul general, Laura Kovesi, a dispus luni delegarea pentru doua luni si jumatate a colonelului magistrat Ion Vasilache in functia de sef al Sectiei Parchetelor Militare, in locul generalului magistrat Dan Voinea.

"Prin Ordin al procurorului general al Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie, Codruta Kovesi, s-a dispus delegarea, in perioada 15 octombrie - 31 decembrie 2007, in functia de procuror militar sef al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului ICCJ a colonelului magistrat Ion Vasilache", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Public, preluat de ziare.com.

Ion Vasilache, nascut la 9 iunie 1959, si-a inceput cariera de magistrat in anul 1989 la Parchetul Judecatoriei Ploiesti, in calitate de procuror criminalist, apoi in perioada aprilie - iunie 1990 a fost delegat la Sectia Parchetelor Militare Bucuresti si Parchetul Militar Brasov in vederea efectuarii urmaririi penale in cauzele privind evenimentele din Decembrie 1989 din Sibiu.

Intre 1992-1995, Vasilache a fost procuror militar criminalist la Parchetul Militar Ploiesti de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, iar in perioada 1995-2005 a fost delegat la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, unde a instrumentat cauze avand ca obiect infractiuni contra patrimoniului, de coruptie, comise de ofiteri superiori. in acest interval a avut in instrumentare si cauze penale privind evenimentele din decembrie 1989.

In perioada 2005-2007, Vasilache si-a desfasurat activitatea ca procuror la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, iar intre anii 2002-2005 a indeplinit functia de prim-procuror al Parchetului Militar Ploiesti de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, din octombrie 2005 fiind ales in Consiliul de Conducere al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

Magistratul militar Ion Vasilache a absolvit cursuri postuniversitare de Drept International Umanitar, precum si un master in specialitatea Drept comunitar.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.