Presedintele George W. Bush se va intalni, marti, la Casa Alba cu liderul spiritual tibetan Dalai Lama, inaintea unei ceremonii organizate in onoarea acestuia.   Desi China dezaproba gestul presedintelui american, pozitia SUA a f

Presedintele George W. Bush se va intalni, marti, la Casa Alba cu liderul spiritual tibetan Dalai Lama, inaintea unei ceremonii organizate in onoarea acestuia. Desi China dezaproba gestul presedintelui american, pozitia SUA a fost facuta publica in timpul intalnirii dintre George W. Bush si presedintele chinez Hu Jintao la Summit-ul Asian Pacific Economic din Australia. China se opune in continuare deciziei Congresului american de a-i acorda lui Dalai Lama o medalie de onoare. Printre cei care au primit Medalia de Aur a Congresului Statelor Unite se numara Papa Ioan Paul al II-lea, Nelson Mandela si Maica Tereza. Cu ocazia ceremoniei de marti, Congresul american doreste sa isi exprime respectul si admiratia fata de lupta lui Dalai Lama pentru democratie, pace, toleranta si libertate. Dalai Lama locuieste din anul 1959 in India. In viziunea Chinei, Tibetul a facut parte de secole din teritoriile sale si nu exista disponibilitate pentru negocierea statutului de independenta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.