Petrolul si criza ipotecara sunt motive de ingrijorare pentru investitori Contractele cu derivate pe indicii burselor americane s-au depreciat, afectate de ingrijorarea ca in aceasta saptamana cresterea record a pretului petrolului si scaderea p
Petrolul si criza ipotecara sunt motive de ingrijorare pentru investitori Contractele cu derivate pe indicii burselor americane s-au depreciat, afectate de ingrijorarea ca in aceasta saptamana cresterea record a pretului petrolului si scaderea preturilor si cererilor pentru imobiliare va scadea brusc profiturile corporative, a informat Bloomberg.Contractul pe indicele Standard & Poor's 500, cu scadenta in decembrie, a pierdut 1,5 puncte in Londra. Futures pe Dow Jones Industrial Average a stagnat la 14,179 puncte, in timp ce contractele pe Nasdaq 100 au scazut cu 0,75%, pana la 2,198 puncte.Cel putin 86 dintre companiile din componenta indicelui S&P 500, printre care Citigroup si Intel Corp, au raportat castiguri pana acum.Corporatia Dow Chemical, cel mai mare producator de produse chimice, a scazut in Europa, dupa cresterile din cinci zile consecutive ale contractelor futures. Derivatele pe Dow Chemical au scazut cu 41 de centi in Germania. Petrolul, care reprezinta mai mult de jumatate din cheltuielile pentru producerea de chimicale, a ajuns la un pret record, in timp ce tensiunile dintre Turcia si Irak au pulsat la ingrijorarea privind rezervele globale de combustibil.
Derivatele cu scadenta in noiembrie au crescut cu aproximativ 1,1%, pana la 84,63 bursa electronica de la Bursa de Marfuri din New York.Estimarile analistilor privind rezultatele trimestriale sunt pesimisteActiunile Boeing au pierdut 66 de centi la valoarea de 96,03 dolari in Germania. Bernestein si-a coborat recomandarile pentru actiunile de la "performanta de piata" la "neperformant", citand potentialul unei noi dezamagiri in privinta 787 Dreamliner. Boeing a amanat prima livrare a noilor avioane cu reactie cu sase luni din cauza unor lipsuri de echipamente si a intarzierii asamblarii. Citigroup, Wells Fargo & Co., JPMorgan Chase & Co si Bank of America Corp. sunt printre companiile financiare programate sa-si raporteze veniturile in aceasta saptamana. Companiile financiare ar putea raporta o scadere de 14,4 in rezultatele din al treilea trimestru, cel mai mare declin din 2001 si cea mai mare pierdere asteaptata din grupul celor 10 industrii, potrivit datelor Bloomberg.
Cea mai mare banca din Statele Unite ale Americii, Citigroup a declarat ieri ca profitul net a scazut cu 57% la 2,38 miliarde de dolari sau 47 centi per actiune. Profitul depaseste estimarile analistilor de 44 centi per actiune, potrivit unui studiu facut de Bloomberg. Compania a spus investitorilor in data de 1 octombrie ca veniturile pe al treilea trimestru au coborat cu 60% in principal din cauza crizei creditelor. "Orice dezamagire este resimtita in piata", a declarat Andrew Cole pentru sursa citata. "Cu siguranta acest trimestru va fi mai lent", a mai spus acesta.
Apple Inc. a castigat 1,70 dolari la 168,95 dolari dupa ce Lehman Brothers Holdings Inc. a ridicat estimarea pretului actiunilor pentru cel mai mare producator de playere de muzica portabile din lume cu 19% la 190 dolari, datorita "rezultatelor puternice ale trimestrului anuntate in septembrie". Firma de brokeraj a crescut si estimarile castigurilor pentru 2007 si 2008. Apple va raportat rezultatele financiare in 22 octombrie.
Intel, cel mai mare producator de cipuri de computere din lume, aar putea declara dupa inchiderea sedintei de tranzactionare de astazi ca profitul pentru al treilea trimestru a crescut cu 33%, la 1,73 miliarde de dolari.
"Vom vedea cifre bune pentru companiile tehnologice", a declarat Simion Clinch, care supervizeaza 4 miliarde de dolari in cadrul firmei F&C Asset Management din Londra.
Biogen Idec Inc. a crescut de la 12,57 dolari la 82 dolari. Compania se gandeste la o vanzare dupa ce investitorul, miliardarul Carl Icahn si alti potentiali cumparatori, si-au aratat interesul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.