Presedintele Miscarii Reformatoare Codrin Ştefanescu si fostul vicepresedinte al PD, Viorel Pana, s-au inscris ieri in PC, Ştefanescu a revenit in acest partid, unde a fost secretar executiv pana in aprilie 2007.
Codrin Ştefanescu a spus ca nu a primit nicio functie de conducere.
„Codrin s-a reintors la matca. Relatiile noastre sunt foarte bune si sunt convins ca va avea ceva important de spus. Este bine ca si-a infiintat un ONG. Ambitiile sale politice se vor regasi la noi", a anuntat liderul conservator, Dan Voiculescu.
La randul sau, prim-vicepresedintele PC, Dan Ioan Popescu, a declarat ca membrii conducerii partidului au avut cateva intalniri cu liderii Miscarii Reformatoare, in timpul carora au fost discutate unele proiecte legislative promovate de aceasta organizatie.
„Sunt initiative de maxima importanta, iar grupurile noastre parlamentare au decis sa sustina aceste proiecte in Parlament. Organizatia noastra politica s-a intarit si cu o personalitate marcanta a vietii politice si economice a Romaniei, Viorel Pana, fost vicepresedinte al Senatului si al Partidului Democrat", a declarat Dan Ioan Popescu.
Codrin Ştefanescu a spus ca a discutat cu liderii conservatori pe tema pachetelor de legi privind siguranta cetateanului, a transparentei sau a dreptului la imagine, a combaterii speculei cu produse agro-alimentare, precum si despre transportul pentru pensionari.
Cei doi noi membri ai PC nu vor ocupa, deocamdata, nicio functie in conducerea partidului, urmand ca, dupa alegerile pentru Parlamentul European, sa fie facuta o analiza a rezultatelor, iar apoi, daca este necesar, sa se opereze schimbari la nivelul conducerii acestei formatiuni politice.
Fost membru PSD si apoi PC, Codrin Ştefanescu a anuntat, pe 2 septembrie infiintarea unei formatiuni politice, intitulate Miscarea Reformatoare.