Case, terenuri si spatii comerciale ieftine intr-o piata imobiliara supraevaluata? Nu este vorba despre o reclama, ci doar de anunturile de licitatie ale Fiscului, care scoate la vånzare bunurile imobiliare puse sub sechestru ale datornicilor.
Case, terenuri si spatii comerciale ieftine intr-o piata imobiliara supraevaluata? Nu este vorba despre o reclama, ci doar de anunturile de licitatie ale Fiscului, care scoate la vånzare bunurile imobiliare puse sub sechestru ale datornicilor. Cine urmareste cu atentie programarile licitatiilor isi poate cumpara o brutarie cu tot cu terenul aferent, in Tårgu Frumos, cu mai putin de 10.000 de euro. Mult mai interesante sunt „ofertele“ imobiliare din Cluj-Napoca, cu mult sub nivelul pietei. Tot ce trebuie sa faca potentialul cumparator este sa achite o taxa de participare de 10% din valoarea bunului respectiv.

O piata imobiliara „de ocazie“ livreaza periodic case, sedii de magazine si terenuri la preturi chiar mai mici de jumatate din valoarea de piata. Anunturile de licitatie ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) scot la vanzare bunuri imobile puse sub sechestru, pentru recuperarea unor datorii, in diferite zone ale tarii.
Un asemenea exemplu este in Bistrita, judetul Bistrita-Nasaud, unde Fiscul scoate la vanzare o cladire intreaga, P+1, cu numai 57.000 de euro. Suprafata desfasurata a casei este de 170 mp, ceea ce inseamna ca metrul patrat construit costa doar 335 euro.

In acelasi judet, un alt anunt de licitatie se refera la vanzarea unui spatiu comercial ultracentral, din resedinta de judet Nasaud.
Cu aproximativ 44.000
euro - sub nivelul pietei, spune reprezentantul unei agentii imobiliare locale - un intreprinzator isi poate amenaja un spatiu comercial pe o suprafata de 95 mp.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.