Walter Veltroni, primarul Romei, cunoscut pentru declaratiile dure la adresa romanilor din Italia, este noul lider al Partidului Democrat (PD). Ales cu 74, 6 la suta din voturile exprimate in cadrul scrutinului, Veltroni a reunit un numar de sufragi
Walter Veltroni, primarul Romei, cunoscut pentru declaratiile dure la adresa romanilor din Italia, este noul lider al Partidului Democrat (PD). Ales cu 74, 6 la suta din voturile exprimate in cadrul scrutinului, Veltroni a reunit un numar de sufragii „aproape egal“ cu cel obtinut de Romano Prodi in alegerile preliminare din 2005, care vizau desemnarea unui candidat impotriva lui Silvio Berlusconi. Primarul Romei isi propune relansarea unui centru-stanga puternic, analistii vazand in el un rival al premierului Prodi. Presa italiana se intreaba astfel cine va conduce Italia. „Prodi anunta: „Vom lucra bine impreuna cu Veltroni“, iar acesta din urma jura ca va ajuta Guvernul. Dar dualismul consta in fapte. Iar intrebarea este cine, incepand de astazi, va dicta drumul care trebuie urmat“, scrie cel mai mare ziar din Italia, Corriere della Sera.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.