Presedintele Clubului Roman de Presa (CRP), Cristian Tudor Popescu, a declarat, dupa sedinta Consiliului de Onoare in care s-a discutat difuzarea de catre TVR a inregistrarii cu Remes si Muresan, ca interesul public justifica difuzarea acestui film,

Presedintele Clubului Roman de Presa (CRP), Cristian Tudor Popescu, a declarat, dupa sedinta Consiliului de Onoare in care s-a discutat difuzarea de catre TVR a inregistrarii cu Remes si Muresan, ca interesul public justifica difuzarea acestui film, dar ca s-au comis erori profesionale.

"Interesul public justifica difuzarea acestui film, dar ca s-a comis un numar de erori profesionale de catre departamentul de stiri, erori de natura sa afecteze credibilitate si prestigiul institutiei publice. Acesta nu sunt in masura sa afecteze adevarul mesajului, in legatura cu cele doua persoane prezente in film. Am considerat ca realitatea a ceea ce faceau acolo cei doi domni este mai presus de eroare", a declarat presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu.

El a mai spus ca membrii Consiliului de Onoare au decis ca nu a fost incalcat Codul deontologic al CRP. "Codul deontologic nu a fost incalcat in litera lui, prin difuzarea acestui film", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) s-a intalnit marti, de la ora 12.00, pentru a discuta cazul difuzarii, de catre TVR, a imaginilor cu fostii ministri ai agriculturii Decebal Traian Ramas Ioan Avram Muresan. La aceasta intalnire a fost invitat si directorul Directiei Stiri a TVR, Rodica Culcer.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.