Tristete fireasca pentru rugbyistii romani, dupa ce au ratat locul 3 in grupele preliminare ale Cupei Mondiale. Un loc 3 le-ar fi asigurat prezenta directa la viitoarea editie a competitiei. N-a fost posibil, purtatorii frunzei de stejar capotand in
Tristete fireasca pentru rugbyistii romani, dupa ce au ratat locul 3 in grupele preliminare ale Cupei Mondiale. Un loc 3 le-ar fi asigurat prezenta directa la viitoarea editie a competitiei. N-a fost posibil, purtatorii frunzei de stejar capotand in disputa cu azzurri (18-24), cedand umilitor si la scotieni (0-42) si inregistrand numai o victorie, dar cu emotii, la Portugalia (14-10). E drept ca federatia a facut unele eforturi pentru a asigura lotului o pregatire cat mai aproape de exigentele competitiei, aducand din Franta trei specialisti, Antonin, Santamans si Berot. Dar, fara efect. Cei trei tehniceni din Hexagon n-au realizat mai mult decat antrenorii romani care s-au aflat pe banca tehnica la Cupa Mondiala din 1991, tot o singura victorie, la Fiji (17-15, la Brive) si tot numai o victorie in 1999 (27-25, la SUA, in meciul de la Dublin). Cu alte cuvinte, un efort financiar fara rost din partea federatiei, cata vreme nu s-a produs saltul valoric mult asteptat. De aceea, pentru viitoarea editie a Cupei Mondiale, rugbystii nostri vor beneficia de o banca tehnica autohtona, cu Mircea Paraschiv director si Marian Mot antrenor coordonator. Cu experienta si valoarea lor recunoscuta in arena internationala, Paraschiv si Mot vor fi in masura sa asigure la CM din 2 Oll acest mult dorit loc 3 in grupele preliminare si poate chiar mai mult. Experienta ratata la rugby s-a repetat si la baschet, echipa feminina a Romaniei inregistrand la CE din Italia contraperformanta de a incheia meciurile din grupe fara nicio victorie: 71-74 cu Belgia, 78-85 cu Germania si 50-67 cu Lituania. Baschetbalistele noastre fiind pregatite tot de un tehnician din Franta, Marc Silvert. Am avut indoieli vizavi de competenta asa-zisului specialist din Hexagon, punand sub semnul intrebarii capacitatea sa de a reduce cat de cat baschetul feminin romanesc mai aproape de elita continentala, poate ca si in cazul rugbyului, federatia de baschet va gasi o alta solutie pentru pregatirea sportivelor noastre. Pentru ca valori avem, totul e sa stim sa le asiguram, prin pregatire, o mentalitate de invingatoare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.