Oamenii sunt influentati de barfele pe care le aud despre ceilalti, chiar si atunci cand acestea se afla in contradictie cu lucrurile pe care le observa cu proprii lor ochi, conform unui nou studiu, preluat de LiveScience. Studii precedente demonstr
Oamenii sunt influentati de barfele pe care le aud despre ceilalti, chiar si atunci cand acestea se afla in contradictie cu lucrurile pe care le observa cu proprii lor ochi, conform unui nou studiu, preluat de LiveScience. Studii precedente demonstrasera ca barfele ­ acele detalii picante prezentate ca realitati de catre o terta parte ­ au un rol important in societate, ajutand la consolidarea legaturilor sociale, la raspandirea normelor generale si la informarea membrilor societatii in privinta unor persoane periculoase sau suspecte. Asadar, sustin cercetatorii, ele pot fi privite ca o sursa de informare de incredere despre situatii fata de care nu avem nici o experienta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.