Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Bacau a inregistrat, de la inceputul acestui an, 407 spargeri de locuinte, cu aproximativ 24 la suta mai multe decat in acelasi interval din 2006. Pana in prezent s-au reusit prinderea si trimiterea in judecata
Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Bacau a inregistrat, de la inceputul acestui an, 407 spargeri de locuinte, cu aproximativ 24 la suta mai multe decat in acelasi interval din 2006. Pana in prezent s-au reusit prinderea si trimiterea in judecata a 291 de hoti, insa in alte 197 de dosare autorii nu au fost inca identificati. Cele mai uzitate moduri de operare ale hotilor constatate de anchetatori au fost fortarea usii, a incuietorilor, ruperea butucului yalei, imprietenirea cu viitoarea victima, mai ales in cazul copiilor, fortarea ramelor ferestrei de tip termopan, folosirea de chei potrivite, escaladarea balconului ori a ferestrelor de la etajele inferioare sau a celor situate imediat sub acoperis. Cele mai multe spargeri s-au produs pe timp de zi, in intervalul 09,00-15,00, cand proprietarii au lipsit de la domiciliu. Noaptea efractiile au avut loc acolo unde acestia au lipsit o perioada mai lunga de acasa. Este si cazul celor plecati la munca peste hotare. Hotii au vizat, in special, aparatura electronica, bijuterii, bani, centrale termice de apartament, bunuri valorificate, apoi, la casele de amanet sau in zone comerciale din alte judete.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.