Un preot catolic, detinator al unei functii de conducere, si-a pierdut postul dupa ce a fost filmat cu camera ascunsa pe cind facea avansuri unui tinar.Tomasso Stenico a cazut in ispita Un nou scandal sexual zguduie Vaticanul. Un preot catolic, membru de vaza al Congregatiei Clericilor, a fost filmat cu camera ascunsa pe cind facea avansuri unui tinar. Inregistrarea a fost realizata de un reporter sub acoperire. Ea a fost facuta publica de postul tv La7, in cadrul unei emisiuni de maxima audienta. Caseta il prezinta pe preot la o intilnire intima cu un pusti, pe care l-a cunoscut pe un site de matrimoniale pentru homosexuali. Clericul l-a invitat pe baiat in biroul sau, aflat in apropierea Pietei Sf. Petru. Tinarul reporter a venit la intilnire, dar cu un echipament de inregistrare ascuns si a filmat intreaga conversatie. Dupa ce ii face citeva complimente, clericul incearca sa se apropie fizic de interlocutorul sau. Tinarul arata insa o anumita retinere deoarece se teme ca o relatie homosexuala cu un preot „ar fi un pacat". „Nu simt ca as pacatui", i-a raspuns omul bisericii, pentru a-l calma. Mai mult, el i-a propus tinarului reporter sa incerce experiente sadomasochiste. Dupa o discutie de citeva minute, in care baiatul refuza sa cedeze avansurilor, preotul se enerveaza si pune capat intilnirii. „Mi-a facut placere sa va cunosc", i-a spus jurnalistul la plecare. „ Mie nu, fiindca nu ti-a placut de mine", a raspuns clericul. El i-a mai zis reporterului ca este „foarte apetisant" si i-a sugerat sa-l caute mai tirziu.

La televizor, fetele din imagini au fost blurate, iar vocile-distorsionate, pentru a se respecta legislatia referitoare la intimitatea persoanei. Totusi, conducerea Bisericii Catolice a reusit sa-l identifice pe preotul de pe caseta dupa cadrele filmate in birou. E vorba de monseniorul Tommaso Stenico, care a fost suspendat din functie si a recunoscut, public, ca a luat parte la intilnirea filmata.

Totusi, el spune ca nu e homosexual si nu a avut niciodata intentia de a intretine relatii intime cu reporterul. Controversatul episod ar face parte dintr-un studiu de care se ocupa, pentru a demasca tentativele de corupere a preotilor catolici.

Monseniorul Stenico este psiholog de meserie si spune ca are tot dreptul sa efectueze astfel de cercetari, pentru publicare. „Cred ca exista un plan diabolic al gruparilor sataniste, prin care incearca sa faca rau preotilor catolici", a afirmat clericul.Acesta nu e primul scandal care pateaza imaginea Vaticanului in ultima vreme. De citeva luni, procurorii din Roma si din Milano investigheaza o serie de clerici suspectati de frauda. In plus, un preot cunoscut pentru actiunile sale de ajutorare a dependentilor de droguri a fost acuzat recent de abuz sexual.