"Pentru a ajunge chirurg am muncit enorm! Parintii mei nu aveau «pedigree medical». A trebuit sa compensez acest neajuns printr-o munca extraordinara", marturiseste Radu Terinte. Astazi implineste 44 de ani.


"Pentru a ajunge chirurg am muncit enorm! Parintii mei nu aveau «pedigree medical». A trebuit sa compensez acest neajuns printr-o munca extraordinara", marturiseste Radu Terinte. Astazi implineste 44 de ani.

"Trecerea timpului aduce intelepciune" "Senatorul Radu Terinte este fericit ca Dumnezeu a aranjat in asa fel lucrurile incat in aceeasi zi si aceeasi luna, 17 octombrie, sa se fi nascut si fiica sa Ruxandra, care implineste astazi 6 ani. Este evident pentru mine ca ziua Ruxandrei, comoara mea cea mai de pret, este mai importanta pentru mine decat sarbatorirea implinirii celor 44 de ani ai mei. Ma consider un om care a militat permanent pentru invatatura, autoeducatie, munca pentru a te forma ca profesionist, dar nu in ultimul rand sunt un om practic, care a invatat de la parinti si bunici sa respecte munca de «palmas». Stiu la fel de bine sa fac agricultura, sa fiu lemnar, electrician si nu in cele din urma sa fiu un bucatar bun.

Medicina, mai ales chirurgia, a fost visul meu de mic, inca de pe vremea cand multi colegi ai mei doreau sa devina cosmonauti sau agenti secreti. Medicina este o arta nobila, iti da o incredere si o putere exceptionala, practic, viata unui napastuit este in mana ta. Nu va puteti imagina ce senzatie de bucurie poti avea atunci cand un pacient paraseste spitalul vindecat, si ce privire de dragoste si incredere in viitor are in ochi atunci cand iti strange mana la plecare. E sublim!

Toata viata m-am calauzit dupa principiul increderii depline in sine. Sunt convins ca vointa clara, dublata de munca si fair-play, poate sa te conduca spre implinire, spre senzatia placuta ca te-ai realizat.

Trecerea timpului aduce multa intelepciune! Ca si chirurg, in primii zece ani am INVaTAT CUM Sa OPEREZ. Am trecut aceasta perioada. In urmatorii zece ani inveti CE Sa OPEREZI, pentru ca in ultimii ani sa inveti CE Sa NU OPEREZI. In medicina se poate face performanta in Romania! Romanii au facut si vor face performanta in Romania! Va dau doar cateva nume: Ana Aslan, Dan Gavriliu, Nicolae Paulescu, Ion Juvara, Vladimir Butureanu, Agripa Ionescu si, mai nou, Irinel Popescu, Cristian Dragomir, Pop D. Popa.

Acum, privind in urma, poate ar fi trebuit sa fiu mai putin colegial cu cei care astazi ma lovesc, sa nu-i sprijin neconditionat, asa cum am facut-o, dar cred ca Dumnezeu e sus si vede! Asa a fost sa fie, sunt oameni dragi mie, care m-au dezamagit profund si pentru care am pus mult suflet!

Ziua de nastere va fi un remember al vremurilor trecute si al prietenilor cu adevarat dragi! Mi-am invitat prietenii din scoala primara si cei adaugati in anii ulteriori, care mi-au fost alaturi ca prieteni adevarati, fratele meu, toti cei dragi mie."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.