Dupa ce TVR 1 a difuzat inregistrarea spagii luate de Remes, s-a discutat daca televiziunea publica s-a comportat corect. Lideri de opinie precum C.T. Popescu si Ion Cristoiu au condamnat decizia TVR 1 de a difuza materialul, considerind ca postul pu
Dupa ce TVR 1 a difuzat inregistrarea spagii luate de Remes, s-a discutat daca televiziunea publica s-a comportat corect. Lideri de opinie precum C.T. Popescu si Ion Cristoiu au condamnat decizia TVR 1 de a difuza materialul, considerind ca postul public s-a transformat fie intr-un difuzor (naiv sau nu) al intereselor anumitor cercuri politice, fie ca a intrecut masura decentei si a preferat sa se oteveizeze, daca pot spune asa, de dragul audientei cu orice pret. Cred ca aceste interpretari survoleaza oarecum chestiunea. Daca TVR 1, trezindu-se cu materialul, nu l-ar fi difuzat, ar fi fost silita apoi sa-l preia de la o alta televiziune sau de pe un site, unde oricum ar fi ajuns, data fiind hotarirea celor care l-au produs de a-l face sa ajunga la public. Si-n acest caz, TVR 1 ar fi fost lipsita de logica jurnalistica. Apoi, nu cred ca poate exista ceva mai valoros pentru interesul public decit inregistrarea unui flagrant de coruptie cu un ministru, asta in conditiile in care orice discurs politic cit de cit seducator se bazeaza pe acuzatii de coruptie, deturnari de fonduri, trafic de influenta si promisiuni de incarcerare a adversarilor politici. Mi se pare incorect sa pretinzi oricarei televiziuni din tara asta, fie ea si publica, sa nu difuzeze ceea ce orice roman asteapta sa vada de 17 ani. Fireste, ar fi o problema daca serialul promis s-ar intrerupe la primul episod sau daca regizorul ar distribui in rolurile principale doar actorii unui singur partid.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.