Acupunctura reprezinta o metoda de tratare a durerilor de spate mult mai eficienta decat terapiile traditionale. Aceasta este concluzia unor cercetari efectuate de o echipa de specialisti germani. Medicii romani subliniaza ca acupunctura trateaza sim
Acupunctura reprezinta o metoda de tratare a durerilor de spate mult mai eficienta decat terapiile traditionale. Aceasta este concluzia unor cercetari efectuate de o echipa de specialisti germani. Medicii romani subliniaza ca acupunctura trateaza simptomele afectiunilor coloanei vertebrale.
cercetatorii de la universitatea Bochum din Ruhr au realizat un studiu la care au participat 1.100 de pacienti. O parte din bolnavi au fost tratati de dureri de spate prin acupunctura, restul au primit fie un tratament traditional, fie un placebo al acupuncturii traditionale (acele nu au fost introduse adanc in piele si nici in punctele-cheie utilizate in terapia standard). Dupa sase luni, 47% din pacientii tratati prin acupunctura au raportat o imbunatatire a simptomelor, fata de 44% din cei care au primit placebo si fata de 27% tratati medicamentos. "Nu numai ca intensitatea durerii a scazut, dar pacientii au raportat o imbunatatire a stilului de viata, afectat cel mai mult de durerile de spate", a declarat coordonatorul studiului, dr. Heinz Endres. Dr. Alice Popescu, specialist in acupunctura la Institutul National de Acupunctura si Homeopatie, ne-a declarat ca acupunctura trateaza simptomele, reduce inflamatia, contractura musculara, scade durerea si creste mobilitatea. "Ea este indicata intr-o gama larga de afectiuni, cum ar fi cele reumatismale cronice, inflamatii ale tesutului, chiar si in herniile de disc fara pareze, in boala de colagen, spondilita anchilozanta etc. Rezultatele sunt foarte bune", a subliniat dr. Alice Popescu. Eficienta tratamentului depinde de factori cum ar fi varsta pacientilor sau evolutia bolii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.