Premierul Tariceanu l-a plans ieri pe fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remes ca a fost judecat "in piata publica", nu in justitie, asa cum ar fi fost normal. Mai mult, filmul pe baza caruia a fost judecat pare o productie a institutiei
Premierul Tariceanu l-a plans ieri pe fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remes ca a fost judecat "in piata publica", nu in justitie, asa cum ar fi fost normal. Mai mult, filmul pe baza caruia a fost judecat pare o productie a institutiei care instrumenta cazul, a mai declarat premierul.


Filmul spagii primite de fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remes, difuzat de TVR, pare sa fie o "productie" a DNA, a acuzat premierul Calin Popescu Tariceanu intr-un interviu acordat Radio France International. "Ma abtin sa fac speculatii, in orice caz, asa cum a aratat acel documentar prezentat la televiziune, pare sa fie un film produs de institutia care s-a ocupat de instrumentarea cazului si ramane de vazut care a fost filiera prin care s-a ajuns sa fie dat publicitatii un set de «probe», care nu ar fi avut ce sa caute decat in justitie, in fata instantei", a raspuns Tariceanu unei intrebari legate de provenienta casetei. Tariceanu a invinovatit si postul public de televiziune de lipsa de deontologie. Cat priveste demiterea lui Remes, premierul a explicat ca asta nu trebuie considera-ta o dovada a vinovatiei lui, ci a fost o decizie determinata de faptul ca "un ministru implicat intr-un astfel de scandal nu isi mai poate exercita functia cu responsabilitate si cu autoritate". Tariceanu s-a plans si ca fostul ministru al Agriculturii a fost judecat in piata publica si nu in Justitie, asa cum ar fi fost normal. La acest capitol, Tariceanu a expediat si subiectul remanierii guvernamentale, solicitata de unii lideri liberali, spunand ca ea a fost facuta cu prilejul schimbarii lui Remes, si ca alta nu vrea sa mai faca.


POLITIE POLITICÃ…? Premierul Tariceanu a lansat un atac si la adresa serviciilor de informatii din Romania, spunand ca acestea ar trebui sa se ocupe exclusiv de activitatile specifice, iar Procuratura ar trebui sa renunte la a-i mai privi pe romani ca infractori. "Mie mi se pare ca serviciile secrete ar trebui sa se ocupe cu precadere de probleme de siguranta nationala, amenintari teroriste, globale, sa colaboreze cu serviciile prietene si sa lase o parte dintre activitatile pe care cateodata inca le fac", a spus premierul, intrebat fiind daca in Romania mai exista politie politica. "De fiecare data cand aceste institutii intervin in viata privata - asa cum din pacate s-a intamplat in ultima vreme, constatand derapaje, excese si inregistrari de convorbiri, lucruri care afecteaza grav drepturile cetatenesti - am luat atitudine. Cred ca, din pacate, exista inca anumite mentalitati care se perpetueaza la nivelul serviciilor si al Procuraturii", a declarat premierul, adaugand ca a devenit o obisnuinta ca de la procuratura sa se scurga in presa informatii din dosare care nu au ajuns inca in instanta.


RemaniereIdeea remanierii a fost respinsa si ieri, de aceasta data de intreaga conducere a PNL. Cu 16 voturi impotriva, doua voturi pentru si trei abtineri, Biroul Politic al PNL a refuzat propunerea de remaniere a Guvernului, facuta in timpul sedintei de vicepresedintele Crin Antonescu. Celalalt vot favorabil a venit de la un alt vicepresedinte, Norica Nicolai. "Sigur, cazul Remes creeaza o problema de perceptie publica, dar acest lucru nu se rezolva prin remanierea Guvernului. Remanierea se justifica atunci cand exista ministri care nu au performanta, care au probleme de imagine publica sau cand apare un candidat cu mai multi sorti de izbanda pentru a rezolva problemele unui minister", a declarat premierul Tariceanu, spunand ca remanierea nu se justifica din punct de vedere politic. Singurii ministri criticati de cei care au dorit schimbari in Guvern au fost Tudor Chiuariu (Justitie) si Cristian Adomnitei (Educatie). Antonescu si-a justificat public propunerea prin faptul ca a dorit o dezbatere pe acesta tema, "avand in vedere situatia dificila cu care se confrunta Guvernul".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.