Zeci de jandarmi au supravegheat, duminica, locuinta unei familii de romi din Strehaia, unde a fost organizata o petrecere, dupa ce sambata seara, la Targu Jiu, la un eveniment similar organizat de aceeasi familie, mai multi jurnalisti au fost agresa
Zeci de jandarmi au supravegheat, duminica, locuinta unei familii de romi din Strehaia, unde a fost organizata o petrecere, dupa ce sambata seara, la Targu Jiu, la un eveniment similar organizat de aceeasi familie, mai multi jurnalisti au fost agresati in timp ce incercau sa surprinda imagini.


Nunta dintre cei doi copii romi - ale caror familii sunt din cartierul Meteor (Targu Jiu), respectiv din orasul Strehaia - a devenit de interes public dupa ce bunica ginerelui, Stela Mihai, din Strehaia, a reclamat, in urma cu doua saptamani, la Politia Targu Jiu, ca nepotul sau va fi obligat sa intretina relatii sexuale in noaptea nuntii, desi este minor.

La locuinta din Strehaia a lui Ion Bustean, bunicul ginerelui, a fost instalat, duminica, un cort si au fost invitate cateva zeci de persoane. Tatal si bunicul baiatului sustin, insa, ca nu a avut loc o nunta, asa cum au sustinut mama si bunica copilului, ci a fost vorba despre o petrecere data pentru inaugurarea casei.

"La noi asa se canta, se bea, se petrece, asa e obiceiul la noi din mosi stramosi. Avem bere, vin, purcei, vreo opt porci, niste oi, niste capre, pregatite pentru masa celor 150 de invitati. Asa e obiceiul la noi, n-ai ce sa faci. Nu este adevarat ca e nunta, nu e mireasa, nu e nimic, e o petrecere pe care am facut-o eu, Bustean Ion, zis Broasca din Strehaia.", a sustinut unul dintre organizatorii petrecerii.

Bunica baiatului de 14 ani, Stela Mihai, a sustinut, la randul ei, ca a vazut mirele si mireasa cand au venit cu masinile de la Targu Jiu, unde sambata seara a fost o petrecere la casa fetei.

"Exista o nunta si trebuie ca autoritatile sa verifice aceasta nunta, ca este o nunta adevarata. Au venit de la Targu Jiu cu mireasa, cu copilul si in seara asta (n.r. duminica seara) ii pune sa se culce si maine (n.r. luni) o sa stranga darul. Au venit cu toata zestrea, cu 300 de galbeni, cu mobile, cortul si este o nunta, nu cum zic ei. Au batut ziaristii, la Targu Jiu, nu i-au lasat sa filmeze", a sustinut Stela Mihai.

Stela Mihai, impreuna cu fiica ei, mama unui baiat in varsta de 14 ani, au sesizat in urma cu doua saptamani autoritatile din Gorj si Mehedinti ca adolescentul va fi casatorit cu o alta tanara de aceeasi varsta din Targu Jiu, nunta fiind organizata chiar de tatal baiatului.

Ion Bustean, tatal minorului, a acuzat-o pe fosta lui sotie ca in urma cu trei ani chiar ea i-a organizat o nunta baiatului.

Nunta dintre cei doi copii romi a devenit de interes public dupa ce mama ginerelui, Stela Mihai, din Strehaia, a reclamat in urma cu doua saptamani, la Politia Targu Jiu, ca fiul sau va fi obligat sa intretina relatii sexuale in noaptea nuntii, desi este minor. Politistii si Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului din judetele Gorj si Mehedinti au luat, intre timp, declaratii scrise de la parintii minorilor, care au asigurat autoritatile ca nu vor organiza o nunta propriu-zisa, conform traditiei tiganesti, ci doar o petrecere.
    
Seful Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj, Constantin Preoteasa, a declarat ca parintii minorilor s-au angajat in scris, din proprie initiativa, ca la trei zile dupa terminarea petrecerii vor prezenta certificat de la medicul legist prin care sa ateste ca mireasa - in varsta de 14 ani - este inca fecioara.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.