Scriitorul Oscar Wilde, care ši pe patul de moarte a dat dovada de umor, cu celebra fraza "Aceasta perdea ma omoara; eu ori ea, unul din noi trebuie sa dispara", s-a situat pe primul loc intr-un top al celor mai spirituale personalitaþi britanice, informeaza Reuters.

Cu 20% dintre voturile participanþilor la sondaj, Wilde s-a situat pe primul loc in acest top, fiind urmat de scriitorul irlandez Spike Milligan, care ši-a gravat pe piatra de mormant epitaful "Þi-am zis ca sunt bolnav".

In topul celor mai spirituale zece personalitaþi britanice a mai fost inclus premierul britanic Winston Churchill, pe locul al cincilea. Acuzat de parlamentarul laburist Bessie Braddock ca ar fi beat, acesta a raspuns: "Bessie, ešti urata. Iar maine dimineaþa eu voi fi treaz, dar tu vei fi in continuare urata".

Scriitorul Noel Coward s-a situat pe locul al šaptelea pentru fraza: "Ascuþimea minþii ar trebui sa fie o desfatare glorioasa, aša cum este caviarul. Nu ar trebui niciodata sa fie raspandita aša, ca gemul".

Fostul premier britanic Margaret Thatcher, mai celebra pentru personalitatea sa dura decat pentru umor, este cea mai spirituala celebritate feminina in top, pe poziþia a 12-a, pentru fraza "Calitatea de a fi puternic este echivalenta cu calitatea de a fi o doamna. Daca ešti nevoit sa spui ca ešti (puternic n.r.), inseamna ca nu ešti".

La sondaj au participat 3.000 de fani ai filmelor de comedie.Mediafax