Presedintele TVR, Alexandru Sassu, a acuzat-o ieri pe Rodica Culcer ca i-a cenzurat comunicatul de presa difuzat pe post a doua zi dupa ce au aparut imaginile cu Decebal Traian Remes. Cu toate acestea, el spune ca nu are de gand sa o inlocuiasca din
Presedintele TVR, Alexandru Sassu, a acuzat-o ieri pe Rodica Culcer ca i-a cenzurat comunicatul de presa difuzat pe post a doua zi dupa ce au aparut imaginile cu Decebal Traian Remes. Cu toate acestea, el spune ca nu are de gand sa o inlocuiasca din functia de director al Directiei Stiri.


Comisiile de cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis ieri, in urma audierii directorului TVR, Alexandru Sassu, sa sesizeze conducerea Parlamentului, care, la randul ei, sa supuna atentiei comisiilor juridice faptul ca DNA nu a cerut caseta cu imaginile legate de fostul ministru al Agriculturii Traian Remes, difuzate de postul public miercurea trecuta, desi era o proba in dosar. Parlamentarii au hotarat sa fie sesizata si comisia parlamentara de ancheta a SRTv in acest sens. La finalul audierilor, Sassu a sustinut ca nu are de gand "deocamdata" sa il schimbe din functie pe directorul Directiei de Stiri, Rodica Culcer. "Astept sa vad ceea ce va propune Comisia de etica si arbitraj a TVR", a mai spus Sassu.


CENZURÃ…. In timpul audierilor, presedintele TVR a acuzat-o pe Culcer ca i-a cenzurat comunicatul de presa difuzat pe post a doua zi dupa aparitia materialului. "Acolo s-a intamplat un lucru simplu: doamna Rodica Culcer a dat inceputul si sfarsitul comunicatului", a aratat Sassu. El le-a spus parlamentarilor ca probele din dosarul DNA au fost difuzate fara sa existe inainte o discutie interna in TVR, decizia fiind luata de Culcer, desi in ziua in care a fost difuzat materialul a avut loc sedinta Comitetului Director. Potrivit acestuia, raspunderea pentru difuzarea materialului apartine atat autorului, cat si realizatorului si societatii, fiind incalcate Constitutia, Legea Adiovizualului si Legea de organizare a TVR. Sassu a criticat aparitia pe post a unui comentariu premergator materialului in care se vorbea explicit despre vinovatia celor doi fosti ministri, ca a fost introdus titlul "flagrant".


FILMUL, EDITAT IN TVR. El a mai spus ca materialul referitor la Remes a fost editat de TVR din materialul integral de peste 20 de minute. "Daca va uitati pe alte posturi de televiziune vedeati ca parti intregi din el au fost taiate pentru a fi alipite asa cum au fost alipite", a spus Sassu in legatura cu materialul dat publicitatii de TVR. El a sustinut ca al doilea material, care nu a mai fost difuzat, era, de fapt, "o parte din ceea ce se facuse prima data".


"ASTA NU E PRESÃ…!". La randul sau, presedintele Comisiei de cultura din Senat, Adrian Paunescu, a criticat-o pe Culcer pentru ca a aparut pe post pentru a-si apara interesele personale. "Acest canal nu este mostenire de la bunicii sai. Este canalul public!", a spus Paunescu, in opinia caruia nu dezvaluirea este problema, ci momentul in care s-a facut: inainte de a fi incheiata ancheta penala. "Asta nu e presa! Asta e turnatorie!... Este vorba despre un partizanat inacceptabil!... De ce s-au adresat cei care au avut caseta doamnei in cauza (n.r. - Rodica Culcer) si nu domnului (Alexandru Sassu)?", a intrebat Paunescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.