Cel mai bogat om din Ungaria, Sandor Demjan, cu o avere de circa 1,45 miliarde dolari si CEO-ul dezvoltatorului imobiliar TriGranit, a declarat ca standardele de viata din Romania se vor situa peste cele din Ungaria, inca din acest deceniu.
"Rom
Cel mai bogat om din Ungaria, Sandor Demjan, cu o avere de circa 1,45 miliarde dolari si CEO-ul dezvoltatorului imobiliar TriGranit, a declarat ca standardele de viata din Romania se vor situa peste cele din Ungaria, inca din acest deceniu.
"Romania traverseaza o perioada de avant si va depasi cu siguranta Ungaria in materie de Produs Intern Brut per capita si in ceea ce priveste influxurile de capital. Acest lucru se va intampla cu siguranta in acest deceniu", a declarat Demjan, pentru Portofolio.hu. Declaratiile celui mai bogat ungur argumenteaza investitiile viitoare ale TriGranit in Romania, care vor putea ajunge pana la trei miliarde de euro. Astfel, Romania devine a treia piata ca importanta pentru dezvoltatorul maghiar, dupa Rusia si Polonia. In Ungaria, TriGranit isi desfasoara doar 5% din activitati.Cea mai recenta investitie din Romania: Polus ClujGigantul real-estate-ului Ungariei a inaugurat vineri cel mai mare mall din Cluj, Polus Centre, proiect a carui dezvoltare a costat peste 300 de milioane de euro. Constructorul maghiar a dezvoltat proiectul in 15 luni, proiect care a fost achizitionat ulterior de fondul de investitii austriac Immoneast. Sandor Nyul, Operative Chief Executive al TriGranit, a afirmat pentru Portofolio.hu ca a existat o amanare de jumatate de an a constructiei, din cauza unor descoperiri arheologice. Nyul a adaugat ca suprafata inchiriabila a fost deja acontata de diverse companii. Printre numele importante care vor fi prezente in interiorul Polus se afla Intersport, Hervis, Carrefour si Zara. Mai multe companii din Ungaria, libraria Libri, retailerul de mobila Pannon Butor, MKB si OTP Bank urmeaza sa aiba reprezentanta in mall-ul clujean. Oficialul maghiar a mai spus ca are o foarte mare incredere in ceea ce priveste potentialul pietei de retail din Cluj.Polus este primul mall din oras, dar un altul, Julius Mall, urmeaza sa fie deschis in acest an. Referitor la planurile viitoare ale TriGranit in Romania, Nyul a afirmat ca dezvoltatorul imobiliar pregateste proiecte similiare Polus si in Brasov, Constanta, Sibiu si Craiova. Totodata, in viitorul apropiat, compania ungara intentioneaza sa lanseze un proiect complex, in apropiere de Polus Centre.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.