COMEMORARE. La Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul "Henri Coanda" - Otopeni a avut loc ieri ceremonialul militar si religios pentru comemorarea celor cazuti in dimineata zilei de 23 decembrie 1989. Pentru cinstirea eroilor jandarmi a defil
COMEMORARE. La Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul "Henri Coanda" - Otopeni a avut loc ieri ceremonialul militar si religios pentru comemorarea celor cazuti in dimineata zilei de 23 decembrie 1989. Pentru cinstirea eroilor jandarmi a defilat Garda de Onoare a Inspectoratului
General al Jandarmeriei Romane, iar invitatii prezenti la comemorare au depus coroane de flori.


9:58 - TRADITII
BISTRITA. Brazii de Craciun din comuna bistriteana Salva au fost impodobiti cu globuri cu margele, la care femeile au lucrat de cateva luni.
LA LIMITÃ…. O barja incarcata cu carbune a fost la un pas de scufundare in portul Moldova Veche din judetul Caras-Severin.


10:03 - VICTIME
PRAHOVA. O femeie si un barbat si-au pierdut viata pe DN1 A, in judetul Prahova, dupa ce au fost loviti de un tir scapat de sub control intr-o curba. Potrivit anchetatorilor, soferul masinii a incercat sa evite un obstacol de pe carosabil si a lovit cele doua victime care se aflau pe marginea drumului.
SUCEAVA. Un tren a lovit o masina in care se aflau doua persoane,
in localitatea suceveana Veresti. Soferul a decedat, iar tatal acestuia a fost ranit destul de grav in urma impactului. Vizibilitatea era redusa, iar conducatorul auto nu s-a asigurat la trecere la nivel peste calea ferata.


SCHI -Noua partie inaugurata la Feleac
Iubitorii de schi au la dispozitie, incepand de sambata, o noua partie inaugurata la 12 kilometri de Cluj. Traseul de la Feleac are 750 de metri, cu o diferenta de nivel de 98 de metri, este dotat cu un teleschi care are capacitatea de a transporta 412 persoane pe ora si cu o instalatie pentru zapada artificiala. Un drum cu teleschiul costa 3 lei. Partia are si un sistem de iluminare care permite utilizarea sa in cursul noptii. Accesul se face din DN 9 Cluj Napoca - Turda, dar ultimii 4 kilometri de drum nu sunt asfaltati.


DN7 - Accident rutier cu doua victime
O femeie de 31 de ani si un barbat de 36 de ani, ambii din Bucuresti, au murit, in noaptea de sambata spre duminica, intr-un accident rutier produs pe DN7, dupa ce masina in care se aflau a intrat pe contrasens sub rotile unui TIR incarcat cu peste 20 de tone de caramida. Din primele cercetari, politistii au luat in calcul posibilitatea ca barbatul sa fi pierdut controlul masinii pentru ca a adormit. Din cauza accidentului, DN7 a fost blocat mai mult de trei ore pe ambele sensuri. Coloanele de masini s-au intins pe aproximativ zece kilometri.


REDUCERI - Oferta de Sarbatori de la Daewoo
Daewoo Automobile Romania ofera, pana la data de 31 decembrie 2007, reduceri de pret cuprinse intre 549 euro si 699 euro, pentru toate modelele Nubira II existente in stoc. Gama Nubira II CDX este disponibila atat in varianta cu motorizare pe benzina, cat si in cea cu echipare mixta: benzina si gaz petrolier lichefiat (GPL).


STATIUNI - Mai multi politisti si jandarmi
Numarul fortelor de ordine va fi suplimentat, in perioada Sarbatorilor de iarna, in zona statiunilor, a locurilor de agrement si a bisericilor, a anuntat ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David. La punctele de trecere a frontierei vor fi luate, de asemenea, masuri pentru a preveni aglomerarile pe sensurile de intrare si iesire din tara. Si locurile unde se organizeaza focuri de artificii vor fi supravegheate de personal specializat pentru evitarea accidentelor.


AGIGEA - Pod iluminat ca pentru Craciun
O noua retea de iluminat a transformat sambata seara Podul de la Agigea, care traverseaza canalul Dunare-Marea Neagra, intr-un adevarat spectacol de Craciun. Primii cinci soferi care au trecut pe pod dupa inaugurarea organizata de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta vor primi roviniete gratuite pentru anul viitor. Reteaua de iluminat este multicolora si a costat aproape 600 de mii de euro.


TÃ…RICEANU - Olimpiada de iarna la Brasov
Premierul Calin Popescu Tariceanu  si-a petrecut week-end-ul la schi in Poiana Brasov cu sotia si cu fiul sau, dar si cu George Copos si cu primarul George Scripcaru, impreuna cu care a baut un ceai cald la un restaurant din statiune. Primarul Brasovului a declarat pentru Mediafax ca, intre altele, a discutat cu premierul despre posibilitatile de organizare a unei olimpiade de iarna in judetul Brasov. "A fost o intalnire de curtoazie, deoarece nu se pot rezolva toate amanuntele la un ceai", a declarat George Scripcaru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.