Raportul privind controlul de fond asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie - structura centrala - a fost publicat, azi, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la rubrica Inspectia Judiciara - noutati.

In urma cu o saptamana, Sectia pentru procurori si-a insusit, cu unanimitate de voturi, acest raport in care se constata o serie de deficiente, in special la Sectia a 2-a condusa de procurorul sef Doru Tulus.


"Verificarile efectuate in cadrul controlului de fond la nivelul acestei sectii au evidentiat existenta unor deficiente in organizarea, planificarea si controlul activitatii, deficiente ce pun in discutie aptitudinile manageriale ale procurorului sef sectie", este concluzia verificarilor efectuate la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie.


Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va lua in discutie, joi, cererea de revocare a procurorului sef Doru Tulus de la Directia Nationakla Anticoruptie (DNA). Potrivit site-ului CSM, pe ordinea de zi a sedintei din 18 octombrie a Sectiei de procurori a CSM se afla "avizarea propunerii Ministerului Justitiei de revocare a lui Tulus Doru Florin din functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie".a€¢ Raportul CSM (format pdf)