Mii de credinciosi din judetul Vaslui si din alte zone ale tarii au venit, sambata si duminica, la Biserica "Sfanta Parascheva" din Vaslui pentru a atinge vesmintele ce au acoperit moastele Cuvioasei acum o suta de ani. Dupa ce, sambata, a avut loc p
Mii de credinciosi din judetul Vaslui si din alte zone ale tarii au venit, sambata si duminica, la Biserica "Sfanta Parascheva" din Vaslui pentru a atinge vesmintele ce au acoperit moastele Cuvioasei acum o suta de ani. Dupa ce, sambata, a avut loc procesiunea cu vesmintele ocrotitoarei Moldovei pe mai multe strazi din Vaslui, inclusiv in Piata Civica a municipiului, ieri, a fost randuiala hramului cu slujirea acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva. "Dupa Iasi, putem spune ca suntem a doua capitala a crestinatatii din Romania de Sfanta Parascheva. Drept dovada, Mitropolia Moldovei si a Bucovinei ne-a oferit vesmintele Cuvioasei pentru ca cei credinciosi sa vina sa le atinga pentru a fi iertati de pacate si a avea noroc", a declarat corespondentului Mediafax preotul Nicolae Badarau, parohul Bisericii "Sfanta Parascheva" din Vaslui. Credinciosii s-au perindat pe la Biserica Sfanta Parascheva pe tot parcursul noptii, temperaturile scazute neimpiedicandu-i sa astepte zeci de minute la rand pentru a atinge vesmintele Cuvioasei. (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.