"Eram chiar in biroul primarului Chisinaului, intr-o vizita protocolara, cand a aparut criza de la punctul de frontiera Albita - Leuseni. Pot sa va spun ca primarul Chirtoaca era foarte contrariat de faptul ca celor trei delegatii romanesti invitate
"Eram chiar in biroul primarului Chisinaului, intr-o vizita protocolara, cand a aparut criza de la punctul de frontiera Albita - Leuseni. Pot sa va spun ca primarul Chirtoaca era foarte contrariat de faptul ca celor trei delegatii romanesti invitate oficial, atat ca grup, cat si individual, nu li s-a permis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Primarul a incercat sa contacteze telefonic atat Presedintia Moldovei, cat si pe primul-ministru, insa nu i s-a raspuns. A incercat, de asemenea, sa vorbeasca si cu seful granicerilor, insa i s-a transmis ca acesta nu vine la telefon. In ceea ce ma priveste, am anuntat Cabinetul premierului Tariceanu asupra acestui eveniment, precum si presa bucuresteana, cu care am avut contacte telefonice imediat. In Primarie situatia era foarte tensionata. Primarul nu avea posibilitatea sa intervina in alt mod, urmand ca a doua zi sa ceara explicatii oficiale. Parerea mea este ca s-a luat o masura cu totul arbitrara, care situeaza autoritatile din Republica Moldova in contradictie totala cu respectul fundamental al drepturilor omului. Este regretabil ca intre cele doua state romanesti nu pot exista relatii normale si civilizate, si asta nu din cauza autoritatilor din Romania". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.