Premierul Calin Popescu Tariceanu a transmis ieri Comisiei Europene (CE) un mesaj in legatura cu privatizarea Daewoo Craiova. La Salonul Auto Bucuresti, seful Executivului a declarat ca ingrijorarile CE sunt nejustificate in ceea ce priveste trecerea
Premierul Calin Popescu Tariceanu a transmis ieri Comisiei Europene (CE) un mesaj in legatura cu privatizarea Daewoo Craiova. La Salonul Auto Bucuresti, seful Executivului a declarat ca ingrijorarile CE sunt nejustificate in ceea ce priveste trecerea uzinei din proprietatea statului in cea privata. Mai mult decat atat, crede Tariceanu, toate aceste semne de intrebare ar fi aparut in urma unor articole de presa. "Dupa ce vor intra in amanunte si vor studia cu atentie dosarul, vor constata ca regulile au fost respectate de partea romana. Anumite articole de presa, care nu erau neaparat o analiza de fond, i-au facut sa aiba anumite ingrijorari, dar personal cred ca acestea sunt nejustificate", a declarat Tariceanu, citat de Newsin. Premierul a precizat ca organismele europene, in speta Comisia Europeana, trebuie sa fie atente la respectarea regulilor cand e vorba de privatizari mari. "Noi am avut considerentele noastre legate de timp. Ford nu poate astepta pana la doi ani un raspuns din partea Comisiei. Aceasta poate reactiona din mers. Comisia este un mecanism greoi", a explicat premierul, care a mai precizat ca temerile lui privind o eventuala intarziere a procesului de privatizare sunt indreptate catre Comisie.
Comisia Europeana a decis investigarea unei posibile acordari de ajutoare de stat in cazul Daewoo. Cercetarile vizeaza posibile ajutoare acordate in contextul privatizarii Automobile Craiova, fosta Daewoo Craiova, si vanzarii sale catre Ford Motor Company in septembrie 2007.
Reprezentantii UE spun ca Romania a impus niste conditii privatizarii, si anume producerea a minimum 200.000 de masini in cel de-al patrulea an de la privatizare, continuarea activitatii curente timp de patru ani si pastrarea tuturor fostilor angajati ai Automobile Craiova si Daewoo Romania. "Comisia Europeana trebuie sa verifice daca aceste conditii au condus la un pret de vanzare mai mic decat cel care ar fi fost obtinut in cazul in care privatizarea ar fi fost neconditionata", a mai spus purtatorul de cuvant de la Comisia Europeana. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.