Enterprise va zbura iar dincolo de limite. Intr-un lungmetraj cu nume mari care va fi lansat in iarna anului urmator.

La mai bine de cinci ani dupa ce s-a consumat ultima serie la bordul navei galactice, fanii au motive din nou sa se bucure. Luna viitoare incep filmarile pentru un lungmetraj, numit neoficial „Star Trek XI", care ar urma sa fie lansat pe ecrane de anul viitor, in prima zi de Craciun. Desi serialul a adunat patru decenii de existenta, actiunea filmului se va limita la aventurile de inceput ale capitanilor Kirk si Spock.

Desi coc ideea inca din vara anului trecut, producatorii peliculei nu au definitivat inca lista actorilor care vor scruta din nou ultimele frontiere ale spatiului. Numele de marca vehiculate pina in prezent nu s-au confirmat pina in acest moment in nici un fel. Tom Cruise a fost dat la un moment dat ca sigur pentru rolul capitanului Pike, urmas al lui James T. Kirk si capitan al navei USS Enterprise, insa intelegerea a cazut in cele din urma. Pentru rolul lui Kirk, bursa speculatiilor a fost chiar mai rodnica, cu nume precum Matt Damon si chiar cel al pop-starului Robbie Williams aflate pe buzele tuturor. In luna august, intr-un interviu pentru BBC Radio 1, Matt Damon spunea ca a sunat producatorii deoarece auzise zvonuri ca este in atentia lor. I s-a raspuns politicos: „Nu, sinteti prea batrin pentru acest rol".

Tot in aceasta vara, Robbie Williams a intrat in carti, realizatorii viitorului film declarindu-se impresionati de calitatile cintaretului, la rindul sau un fan declarat al genului science fiction.

„Cred ca ar fi un bun interpret al capitanului Kirk. Personajul din filmul meu e unul destul de tinar", a declarat directorul de productie J.J. Abrams pentru femalefirst.co.uk, citat de NewsIn.

Abrams, care a stat in spatele seriilor „Lost" si „Alias", dar si al filmului „Misiune: Imposibila 3", a reusit sa aconteze, totusi, pina in acest moment, doua nume importante pentru „Star Trek". Este vorba despre Leonard Nimoy, interpretul capitanului romulan Spock, respectiv Zachary Quinto, cunoscut pentru rolul maleficului personaj Syler din serialul „Heroes". Quinto va intra, la rindul sau, in pielea capitanului Spock, insa la o virsta mai frageda a romulanului.

La 76 de ani, Leonard Nimoy nu si-a stapinit entuziasmul de a-l reincarna pe Spock dupa o pauza care dateaza din 1991.

Abrams: „Avem respect pentru linia serialului" Tentativa lui J.J. Abrams este privita cu entuziasm si circumspectie de critica si fani deopotriva. „«Star Trek» este un teren minat atunci cind vine vorba de cronologie, care se intinde pe o perioada de patru decenii. Scenaristii trebuie sa fie foarte atenti sa nu incurce firul epic si sa sfirseasca prin a se contrazice", spun cei de la „New York Times". Scenaristii in cazul de fata sint Alex Kurtzman si Roberto Orci, care au jonglat cu bugetele unor blockbustere precum „Misiune: Imposibila 3", „Insula" sau „Transformers". Abrams linisteste, la rindul sau, fanii genului intr-un interviu acordat pentru „Empire" in 2006: „Ca un individ care lucreaza pentru un show precum «Lost», ce are o baza de fani loiala si extrem de activa, inteleg ca trebuie sa avem respect fata de linia serialului. Sint convins ca-i vom face mindri pe fani".