NOBEL. Pentru lucrarile asu­pra teoriei de concepere a mecanismelor pietei, trei americani au cas­tigat Premiul Nobel pentru eco­no­mie, transmite AFP. Leonid Hurwicz, Eric Maskin si Roger Myerson vor primi
NOBEL. Pentru lucrarile asu­pra teoriei de concepere a mecanismelor pietei, trei americani au cas­tigat Premiul Nobel pentru eco­no­mie, transmite AFP. Leonid Hurwicz, Eric Maskin si Roger Myerson vor primi prestigioasa distinc­tie la data de 10 decembrie, po­­tri­vit anuntului facut de Co­mitetul No­bel. Teoria pentru care au fost premiati "ne permite sa distingem situatiile in care pietele func­tio­nea­za bine de cele in care pietele func­tioneaza prost", a precizat Academia regala suedeza. Anul trecut, premiul Nobel pentru economie i-a re­venit tot unui american, Ed­mund Phelps, pentru cercetarile sale in domeniul politicilor macroeconomice.   CENTRE CULTURALE. Institutul Cultural Roman (ICR) din Bucuresti ar putea avea centre la Kiev, in Ucraina (cu o filiala la Cernauti,) si la Chisinau, in Repu­blica Moldova, potrivit unui pro­iect de Hotarare a Guvernului, ini­tiat de Ministerul Afacerilor Ex­terne (MAE). In nota fundamentala a proiectului se arata ca infi­in­tarea unui institutul cultural la Kiev "permite, pe langa o mai bu­na difuzare a valorilor culturale ro­manesti in mediile ucrainene, si configurarea unui spatiu de comunicare directa cu comunitatea ro­maneasca compacta din zona Cer­nautiului, prin deschiderea in acest oras a unei filiale a ICR Kiev". Totodata, infiintarea Institutului Eminescu la Chisinau va favoriza "cresterea schimburilor de produse si de activitati culturale", se arata in proiect.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.