Doi consilieri care aveau bilete Tarom pe ruta Bucuresti-Iasi nu au fost lasati sa urce in avion. Bogdan Olteanu a fost „inghesuit" in cabina pilotilor. Totul pentru a i se face loc lui Boc, care nici macar n-a mai venit.Rivalitatea dintre Emil Boc si Bogdan Olteanu
se manifesta si in vazduh Emil Boc, presedintele PD, este acuzat de consilierii presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ca i-a lasat fara locuri in cursa Tarom Bucuresti - Iasi de vineri seara. Diana Tusa, directorul general al Cancelariei presedintelui Olteanu, ne-a declarat ieri ca un functionar de la Tarom a informat-o, cu mai putin de o ora inainte ca avionul sa decoleze, ca a intervenit o problema si ca nu mai sint locuri in avionul de Iasi. Problema era, dupa cum spune Tusa, chiar liderul PD. Intr-o declaratie pentru Cotidianul, Diana Tusa a povestit ieri cum s-a intimplat ca, alaturi de un coleg de la biroul lui Olteanu, sa fie imbarcati intr-un alt avion. „A venit cineva de la protocol, plus un functionar de la Tarom, care ne-a spus asa: «Ne pare rau, dar a aparut o problema, a sunat domnul Boc, care trebuie sa ajunga urgent la Iasi, si nu va mai putem urca in avion». I-am zis ca am facut rezervarea cu doua saptamini mai devreme. Noi am sunat cu citeva ore inainte, la ora 16.00, sa vedem daca nu sint probleme. Si ni s-a spus ca nu sint probleme. Acum, cu mai putin de o ora inainte de decolare, care era programata la ora 21.35, ne spuneau altceva. Prima data am ramas socata, am crezut ca glumeste. Apoi au zis ca ne-au facut o favoare si ca ne-au rezervat bilete pentru cursa de Bacau. Noi le-am spus ca avem treaba la Iasi, ca mergem cu domnul Bogdan Olteanu. A plecat si a venit dupa 15 minute spunindu-ne ca nu poate face decit ca o persoana dintre noi trei sa poata sa urce in avion. N-am facut circ, nu-mi sta in caracter. Asa ca eu si colegul meu am plecat cu cealalta cursa, de Bacau."

Pe blogul ei, Diana Tusa mai spune ca situatia e cu atit mai stranie cu cit Emil Boc n-a mai ajuns la avion. Informatia avea s-o afle ulterior, dupa ce a ajuns la Iasi, dupa miezul noptii, transportati fiind de la Bacau de un automobil apartinind Tarom.

Singurul care a avut de profitat de pe urma interventiei lui Boc pare sa fi fost Bogdan Olteanu, care, din cauza „inghesuielii", a facut calatoria in cabina pilotilor. „M-au rugat stewardesele sa intru in cabina pilotilor, unde am stat pe scaunul de rezerva intre cei doi piloti. Nu mi-au zis ca e vorba despre Emil Boc, dar mi-au zis: «Dle Olteanu, avem o problema cu locurile din avion. Va rugam sa ne ajutati si sa stati dvs. cu pilotii»", ne-a declarat Bogdan Olteanu.

Aflat si el in cursa respectiva, deputatul PD Cristian Radulescu sustine contrariul. „Nu e adevarat ca a stat in cabina pilotului. Sint aiureli, aiureli. El a stat la business, l-am vazut eu". In replica, Olteanu l-a facut mincinos pe liderul PD: „Minte! M-a vazut ca am intrat in cabina pilotilor".

O problema nelamurita este si situatia locului pe care ar fi trebuit sa-l ocupe Emil Boc in avion. Consilierii liberali sustin ca acest loc a ramas liber, fix linga Cristian Radulescu. Deputatul democrat sustine ca era ocupat: „Aaaaa, stati sa ma gindesc… Nu, nu era liber. A stat o doamna linga mine".

Emil Boc a refuzat sa comenteze acuzatiile. „Nu ma intereseaza ce spune Bogdan Olteanu. Pentru mine, Bogdan Olteanu nu exista", a declarat pentru Cotidianul liderul democrat.

Boc nu este la prima problema de acest gen. La inceputul acestui an, deputatul PSD Dan Mihalache l-a acuzat pe liderul PD ca a calatorit pe ruta Cluj - Bucuresti in carlinga avionului, alaturi de piloti. Boc i-a replicat acestuia ca a calatorit astfel pentru a-i ceda locul, in caz contrar, deputatul PSD neavind cum sa se intoarca in Bucuresti.

Tarom da din aripi Oficialii companiei Tarom au declarat ca au fost respectate toate procedurile. „Celor doi pasageri Tarom li s-au oferit compensatiile de tipul «Deny Boarding Compensation» (compensatii financiare la refuzul de imbarcare - n.r.) insa acestia le-au refuzat deoarece biletele lor erau platite de Camera Deputatilor si nu de ei", a declarat Madalin Tudor, purtator de cuvint al Tarom. „A fost un caz de suprarezervare specific oricarei companii aeriene", adauga acesta. Oficialii Tarom au refuzat insa orice precizare in legatura cu prezenta lui Bogdan Olteanu in carlinga aeronavei Tarom. Madalina Tudor ne-a declarat ca, pentru ceea ce s-a intimplat in timpul zborului, „responsabilitatea revine comandantului de aeronava". (D.C.)