Folosirea metodelor contraceptive a nascut de-a lungul anilor numeroase mituri, pe care stiinta le-a demontat. Chiar si asa, in ciuda numeroaselor informatii disponibile, unele perechi inca mai cred ca metoda „coitus interruptus“ este si
Folosirea metodelor contraceptive a nascut de-a lungul anilor numeroase mituri, pe care stiinta le-a demontat. Chiar si asa, in ciuda numeroaselor informatii disponibile, unele perechi inca mai cred ca metoda „coitus interruptus“ este sigura.

Pilula nu creste riscul de cancer. Dimpotriva, anticonceptionalele orale nu numai ca nu predispun la aparitia tumorilor, ci chiar le pot preveni. Studiile recente demonstreaza ca riscul de cancer este cu 12% mai mic la persoanele care folosesc anticonceptionale orale de mai putin de 8 ani. Daca aceasta perioada de 8 ani este depasita, riscul creste. „Anticonceptionalele erau mai demult a patra cauza de cancer gastric la femei, numai ca atunci se foloseau concentratii hormonale mult mai mari. Cu tratamentele hormonale de generatia a treia, care se folosesc in prezent, nu mai exista acest risc“, a explicat dr. Gabriel Lemnete, medic primar la Spitalul Polizu. Metoda calendarului sau asa-numita „coitus interruptus“ si celelalte metode traditionale nu dau rezultate, chiar daca sunt foarte populare. Pericolul cel mai mare este faptul ca asa-numitul lichid preseminal poate sa contin a spermatozoizi. In plus, exista riscul ca partenerul sa nu se poata opri la timp. Ginecologii sustin ca anticonceptionalele nu ingrasa. Spre deosebire de ceea ce se credea, pilulele anticonceptionale nu sunt responsabile de cresterea in greutate. Sau cel putin nici un studiu nu a reusit sa demonstreze acest lucru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.