Astazi este ultima zi in care se pot depune proiectele pentru licitatia de cerere de oferta, in vederea stabilirii celui care va organiza si va produce anul acesta concursul national „Eurovision“. Ideea a fost lansata in cadrul unei sedi
Astazi este ultima zi in care se pot depune proiectele pentru licitatia de cerere de oferta, in vederea stabilirii celui care va organiza si va produce anul acesta concursul national „Eurovision“. Ideea a fost lansata in cadrul unei sedinte a Consiliului de Administratie al TVR, iar Comitetul Director a pus-o in practica, desi actualul si aproape „eternul“ producator Dan Manoliu depusese deja un proiect pentru care sustinea ca are un sponsor care e dispus sa ofere o suma mare de bani. Surse din interiorul Televiziunii Romane ne-au declarat ca cel putin trei producatori vor incerca sa-l „detroneze“ pe Manoliu si ca acestia sunt Liana Sandulescu, Ioan Duma si Mioara Negescu. Ramane de vazut in zilele urmatoare daca se va schimba ceva in organizarea concursului „Eurovision“, avand in vedere ca la ultima editie a fost cea mai vizionata, dar si cea mai plina de scandaluri si suspiciuni.

Satul de scandaluri si controverse, Comitetul Director al TVR vrea sa auda si alte voci la Eurovision, organizånd o licitatie pentru cerere de oferta

In urma unei propuneri lansate la rubrica „Diverse“ a unei sedinte a Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane, Comitetul Director a hotarat ca toate proiectele de anvergura ale postului national sa fie atribuite spre organizare in urma unei licitatii de cerere de oferta. In aceasta categorie se inscriu si organizarea, si productia concursului national care stabileste interpretul ce ne va reprezenta anul viitor la Eurovision. Astazi este ultima zi in care se pot depune proiectele, iar surse din interiorul Televiziunii Romane sustin ca deja s-au inscris in competitie trei producatori: Liana Sandulescu, Ioan Duma si Mioara Negescu, dar n-ar fi exclus sa apara si propuneri din afara. Fiecare dintre ei urmeaza sa vina cu o noua versiune de regulament sau de imbunatatire a acestuia, sa prezinte costuri mai scazute si sa dea un suflu nou concursului national. De unde tragem concluzia ca Dan Manoliu nu mai detine automat monopolul producerii show-ului. Ceea ce nu e neaparat o mare tragedie, daca stam sa ne gandim ca anul acesta a organizat editia cu cele mai mari scandaluri si suspiciuni, unde am „ales“ pana am „cules“ si ne-am dus la Eurovision cu o trupa de care n-a mai auzit nimeni nimic de atunci incoace. Ca sa nu mai vorbim de emisiunile pe care ni le arata in momentul de fata pe post! Faptul ca organizarea concursului Eurovision a fost scoasa la licitatie nu l-a lasat rece pe Dan Manoliu, care trece prin stari contradictorii, de la mirarea ca se organizeaza licitatia - desi prezentase un proiect la care „lipise“ si un sponsor gras - pana la stari de falsa usurare, gen „lasa sa mai organizeze si altii, sa vada cat de greu este“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.