Colegiul Director al CNCD a decis, cu sase voturi pentru si un vot impotriva, ca faptele sesizate nu intrunesc cumulativ elementele constitutive ale discriminarii, asa cum este reglementata de O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor
Colegiul Director al CNCD a decis, cu sase voturi pentru si un vot impotriva, ca faptele sesizate nu intrunesc cumulativ elementele constitutive ale discriminarii, asa cum este reglementata de O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare. Totodata, Colegiul Director a facut apel la intreaga clasa politica si la toti formatorii de opinie sa promoveze un comportament si limbaj non-discriminatoriu, chiar si in dezbaterile politice, precum si sa ia atitudine fata de eventualele incalcari ale principiul egalitatii de sanse.

Hotararea Colegiului Director va fi motivata si comunicata partilor in termen de 15 zile de la adoptare si poate fi atacata la instanta de contencios administrativ.

Presedintele CNCD Csaba Asztalos a declarat ca membrii Colegiului au stabilit ca, in acest caz, reclamat de Uniunea Armenilor din Romania, nu sunt intrunite elementele necesare pentru a vorbi de discriminare.

La inceputul lunii septembrie, dupa o discutie cu jurnalistii la iesirea din Spitalul Militar Central, unde fusese operat de tiroida, presedintele Traian Basescu a multumit echipei de medici care l-a operat si, in timp ce-i strangea mana doctorului Mircea Ghemigian, i-a spus: "In sfarsit vad si eu un armean bun", dupa care a corectat si a spus "un armean competent".

Un jurnalist a reclamat acest incident la CNCD, care a anuntat ca va analiza afirmatia presedintelui Traian Basescu referitoare la armeni, urmand sa-l invite pe seful statului pentru audieri, conform procedurii.

Ulterior, Comitetul Director al Uniunii Armenilor din Romania a decis sa sesizeze Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in legatura cu afirmatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la armeni, apreciind ca acestea constituie "o grava ofensa la adresa comunitatii armene din Romania".
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.