Patru statiuni de schi din Romania, Paring, Paltinis, Muntele Mic si Straja, vor suferi transformari uriase in urmatorii patru ani gratie cehilor de la Snowhill, care vor sa investeasca masiv in amenajarea de partii si constructia de instalatii de tr
Patru statiuni de schi din Romania, Paring, Paltinis, Muntele Mic si Straja, vor suferi transformari uriase in urmatorii patru ani gratie cehilor de la Snowhill, care vor sa investeasca masiv in amenajarea de partii si constructia de instalatii de transport pe cablu.

Marea problema a schiorilor romani, cozile de la transportul pe cablu, pare ca se rezolva. Anul acesta este anul telegondolelor. Trei astfel de instalatii vor aparea pana la inceputul sezonului rece la Piatra Neamt, Azuga si Sinaia.


MAI DEPARTE. Investitiile de acest gen vor continua. Cehii de la Snowhill au patruns in Romania si urmaresc sa reamenajeze partiile de schi si sa monteze instalatii noi de transport pe cablu. "Ne intereseaza statiunile de schi care nu se adreseaza bucurestenilor. Vrem sa facem investitii uriase, care sa resusciteze si alte zone decat Valea Prahovei sau Poiana Brasov", spune Veronika Nemcova, reprezentantul companiei cehe in Romania. A venit de 3 luni in Romania, a facut 14.000  de kilometri cu masina si a ales deja patru locuri unde Snowhill va investi.


OBIECTIV. Prima tinta este Paringul. "Locul ala este fantastic. Acolo este deja un telescaun si inca 6 partii de schi, semn ca exista potential. Preturile nu sunt deloc mari. Este o statiune care se adreseaza turistilor din provincie, din zona Ardealului si a Banatului. Mai intai vom reamenaja partiile si vom pune instalatii moderne de transport pe cablu, telegondole, telescaune, teleschiuri. Apoi urmeaza constructia de hoteluri si restaurante. Prin investitiile pe care le facem urmarim sa transformam Carpatii in destinatie de schi pentru turistii straini", a declarat Veronika Nemcova, director la Berghill Investment SRL, "companie-sora" a celor de la Snowhill, cel mai mare detinator de statiuni de schi din Cehia.


PotentialTot in judetul Hunedoara, cehii mai vor sa investeasca la Straja, acolo unde ieri a fost inaugurat drumul judetean care va face legatura cu Lupeni. Un alt loc privit cu potential de cehi este Muntele Mic. "Statiunea aceasta se poate adresa si turistilor din Serbia si din Muntenegru pentru ca granita este foarte aproape. Investitiile pe care intentionam sa le facem in Romania se ridica la ordinul zecilor de milioane de euro", spune Nemcova. Proiectele cehilor urmaresc si judetul Sibiu. Pe langa Paltinis, Berghill este interesat si de Muntii Fagaras.
Snowhill este partenerul FIS pentru Campionatul Mondial de Schi Alpin care va avea loc in 2009 la Jested, urmand sa se ocupe de amenajarea pistelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.