Potrivit Automotive News Europe, constructorii de automobile Fiat, Daimler si BMW au depus reclamatii pentru plagiat impotriva omologilor lor chinezi.

Societatea germana Daimler a inceput demersuri judiciare pentru a bloca vanzarea modelu
Potrivit Automotive News Europe, constructorii de automobile Fiat, Daimler si BMW au depus reclamatii pentru plagiat impotriva omologilor lor chinezi.

Societatea germana Daimler a inceput demersuri judiciare pentru a bloca vanzarea modelului Noble. Automobilul aminteste izbitor de modelul Smart Fortwo al companiei Daimler. Constructorul sau chinez, grupul Shuanghuan, a renuntat sa-l prezinte in luna septembrie, in Salonul automobilistic de la Frankfurt, cand Daimler a amenintat ca va depune o plangere. Grupul italian Fiat a depus si el o reclamatie in Italia si in China pentru a impiedica comercializarea in Europa a modelului Peri produs de grupul Great Wall  care seamana ca doua picaturi de apa cu modelul sau Panda.

BMW a depus plangere in septembrie in fata tribunalului din München impotriva societatii China Automobile Deutschland, importator agreat pentru Europa al grupului Shuanghuan, pentru a obtine interzicerea punerii in vanzare a masinii 4X4 CEO in Germania.

BMW considera ca CEO este un plagiat al unei versiuni mai vechi a masinii sale de teren X5, a carei productie a fost abandonata anul trecut. CEO este deja comercializat in Rusia si in Italia. Compania japoneza Toyota insa nu poate impiedica vanzarea in Europa a modelului 4x4 UFO produs de Shuanghuan, inspirat puternic de modelul sau RAV4, "pentru ca nici un brevet nu protejeaza modelele sale in Europa", potrivit unor surse citate de revista. China Automobile Deutschland a inceput deja sa vanda UFO, care costa cu circa 10.000 de euro mai putin decat modelul Toyota ­ 15.990 euro in loc de 26.000


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.