Producatorul de software BAE Systems a respins o oferta de preluare, cifrata la 6,7 miliarde de dolari, din partea gigantului american Oracle, motivand ca pretul tranzactiei este "prea mic".
"BEA valoreaza mult mai mult", se arata intr-o scrisoa
Producatorul de software BAE Systems a respins o oferta de preluare, cifrata la 6,7 miliarde de dolari, din partea gigantului american Oracle, motivand ca pretul tranzactiei este "prea mic".
"BEA valoreaza mult mai mult", se arata intr-o scrisoare semnata de board-ul BAE si adresata Oracle. Actionarul majoritar al BEA si unul dintre contestatarii vehementi ai managemntului companiei s-a declarat bucuros de propunerea Oracle, dar a cerut un pret mai mare.
Reactia producatorului de software vine la cateva zile distanta de scrisoarea trimisa de Oracle, prin care compania americana facea o propunere de achizitie a BEA, pentru suma de 17 dolari/actiune. Scrisoarea mentioneaza ca firma Oracle este pregatita sa inceapa imediat operatiunile pentru finalizarea unui contract ferm in acest sens. "Am facut o propunere serioasa, care include un bonus substantial pentru BEA", a declarat Charles Phillips, presedinte Oracle. "Credem ca oferta noastra este avantajoasa pentru actionarii de la BEA, dar si pentru angajatii si clientii BEA. Aceasta propunere reprezinta punctul culminant al unor discutii repetate de-a lungul ultimilor ani, purtate cu managamentul BEA. Suntem nerabdatori sa incheiem o tranzactie amiabila cat mai curand", spunea Phillips, in scrisoare.
Desi BAE a respins oferta, titlurile companiei au crescut vineri pana la nivelul de 18,82 de dolari, cu aproape doi dolari peste propunerea Oracle, din 9 octombrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.