Producatorul american de aparatura medicala Medtronic a emis luni o alerta referitoare la electrozii defibrilatoarelor pe care le comercializeaza, cerandu-le medicilor sa opreasca implantarea acestora deoarece se crede ca ar fi putut contribui la dec
Producatorul american de aparatura medicala Medtronic a emis luni o alerta referitoare la electrozii defibrilatoarelor pe care le comercializeaza, cerandu-le medicilor sa opreasca implantarea acestora deoarece se crede ca ar fi putut contribui la decesul a cinci pacienti, relateaza AFP.

''Medtronic a suspendat benevol distribuirea pe plan mondial de electrozi pentru defibrilatoare tip Sprint Fidelis si recomanda suspendarea efectuarii de noi implanturi, din cauza ca se pot rupe'', a informat intr-un comunicat societatea cu sediul la Minneapolis /nord/.

Numiti si sonde, electrozii sunt fire electrice care leaga inima pacientului la defibrilatorul implantat in zona pectorala.

Or, la 268.000 de astfel de sonde implantate pe plan mondial, Medtronic a identificat cinci cazuri de pacienti decedati la care ruperea electrozilor ar fi putut constitui un factor in producerea decesului.

Defibrilatorul implantat este capabil sa detecteze o neregularitate cardiaca si sa genereze automat un stimul electric pentru a incetini sau accelera, dupa caz, ritmul cardiac. Daca electrozii se rup, se pot produce descarcari dureroase si inutile sau ritmul cardiac nu mai poate fi corectat.

Societatea i-a avertizat totusi pe pacientii care ar dori sa li se inlocuiasca electrozii ca ''riscurile legate de extragerea sau inserarea de alti electrozi  sunt mai mari decat riscul minor ca acestia sa se rupa''.
Rompres


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.