A fost lansat Programul Operational RegionalPrezent la Alba Iulia, cu ocazia lansarii Programului Operational Regional, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat ca in urmatorii sase ani vor fi disponibile i
A fost lansat Programul Operational RegionalPrezent la Alba Iulia, cu ocazia lansarii Programului Operational Regional, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat ca in urmatorii sase ani vor fi disponibile in regiunea centru fonduri europene in valoare de 483,62 mil. euro. Banii vor fi destinati dezvoltarii si reabilitarii infrastructurii, modernizarii serviciilor sociale, de sanatate, pentru situatii de urgenta si educationale, dezvoltarii mediului de afaceri regional si local sau valorificarii patrimoniului cultural si turistic.
Declarandu-se convins ca se va reusi cheltuirea banilor alocati in timp util, Borbely a afirmat, citat de Mediafax, ca are informatii potrivit carora exista deja proiecte in diverse stadii pentru o suma de 522 de milioane de euro.
In ceea ce priveste absorbtia fondurilor de la Uniunea Europeana de catre Romania, Borbely a sustinut ca in acest an tara va fi aproape la limita, la zero, in ceea ce priveste banii dati la Uniunea Europeana si banii primiti. "Batalia cea mare pe proiecte va incepe anul viitor, cand cine va depune mai repede proiecte si cine va avea mai multe proiecte finalizate va accesa mai multi bani", a mai spus ministrul, precizand ca, din punctul sau de vedere, beneficiarii romani sunt pregatiti pentru a primi fondurile UE.
Prin Programul Operational Regional (POR), Uniunea Europeana va sprijini, in perioada 2007-2013, dezvoltarea urbana, reabilitarea drumurilor judetene si a strazilor urbane, modernizarea infrastructurii serviciilor sociale, de sanatate, pentru situatii de urgenta si a celei educationale, dezvoltarea mediului de afaceri regional si local, valorificarea patrimoniului cultural si promovarea potentialului turistic al Romaniei.Bugetul va trece de ParlamentIntrebat de ziaristi in privinta proiectului de buget pe anul viitor, Borbely s-a aratat convins ca acesta va reusi sa treaca de Parlament, chiar daca sustinerea parlamentara a Executivului este de numai 20%. El a afirmat ca, in mod sigur, parlamentarii vor constientiza importanta bugetului si il vor vota. "Isi dau seama parlamentarii ca avem nevoie de buget. Vom incepe de saptamana viitoare discutiile cu grupurile parlamentare, diferite partide. Va merge domnul ministru al Finantelor sa le explice bugetul, pentru ca este un buget care poate fi asumat de fiecare. Vreau sa va spun ca am devansat, conform cererii si cererii opozitiei, pensiile de la 1 noiembrie, am prevazut in buget suma aceasta. De la 1 ianuarie va fi a doua majorare a pensiilor, deci nu vad niciun impediment ca acest buget sa fie asumat si de alte partide si sa treaca prin Parlament".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.