„The searchers“ („Legea Vestului“) este un western din 1956, regizat de John Ford, care ne spune povestea lui Ethan Edwards, un singuratic veteran al Razboiului Civil, interpretat de John Wayne.Pelicula prezentata astazi poat
„The searchers“ („Legea Vestului“) este un western din 1956, regizat de John Ford, care ne spune povestea lui Ethan Edwards, un singuratic veteran al Razboiului Civil, interpretat de John Wayne.Pelicula prezentata astazi poate fi votata pe www.gardianul.ro ca fiind cel mai bun film al tuturor timpurilor.

Cu un succes comercial modest, „Legea Vestului“ a fost ignorat de Academia Americana de Film si, cu siguranta, nu a fost privit la vremea lansarii ca fiind un clasic. Recent, prestigiul productiei a crescut si filmul este recunoscut ca unul dintre cele mai bune westernuri realizate vreodata. De asemenea, el se claseaza pe locul 12 in clasamentul celor mai bune 100 de filme din toate timpurile, intocmit anul acesta de Intitutul American de Film (AFI). Este un film de mare influenta, ce a inspirat alte filme de gen, drame, SF-uri si chiar filme produse la Bollywood. Primul cadru: pe fereastra unei case se vede intinderea arida a desertului si un calaret apropiindu-se. Ethan Edwards se intoarce de la razboi, la ferma fratelui sau din Texas. Nu dureaza mult pana sa realizam ca Ethan este indragostit d e sotia fratelui sau, Martha. A doua zi de la intoarcerea sa, Ethan porneste, insotit de alti fermieri, in cautarea unor indieni care le-au furat niste vite. In lipsa lui Ethan, fratele sau si sotia acestuia sunt ucisi, iar cele doua fiice ale cuplului - rapite de un trib de comansi. Tot restul filmului, o actiune intinsa pe parcursul a cinci ani, Ethan si insotitorul sau, Martin, le cauta disperati pe cele doua fete rapite.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.