In anii '90 presa abunda de materiale care descriau fenomene "paranormale" din padurea Baciu. "Gardianul" va prezinta ce a fost adevar si ce a fost speculatie jurnalistica in legatura cu dosarul “Padurea Baciu".

Situata in partea de
In anii '90 presa abunda de materiale care descriau fenomene "paranormale" din padurea Baciu. "Gardianul" va prezinta ce a fost adevar si ce a fost speculatie jurnalistica in legatura cu dosarul “Padurea Baciu".

Situata in partea de Nord-Vest a municipiul Cluj-Napoca, la aproximativ cinci kilometri de oras, Padurea Baciu nu se deosebeste cu aproape nimic de celelalte paduri din zona de deal.

In ultimele trei decenii, dar mai cu seama dupa '89, presa a gasit aici o serie de fenomene cu totul si cu totul neobisnuite. S-a putut citi despre OZN-uri, broaste rosii gigantice, cripte negre care se deschid in Noaptea de Sanziene, disparitii de persoane ca in Triunghiul al Bermudelor.

Manifestarile din padurea de langa Cluj-Napoca au starnit si interesul oamenilor de stiinta. Odata cu mediatizarea unor fotografii cu un OZN discoidal care a survolat padurea la 18 august 1968, o serie de analize asupra observatiilor si fenomenelor din zona au fost prezentate la institute de cercetare din Europa si SUA.

Primul caz, inregistrat in anii cinzeci
Pri mul care studiat aceste fenomene a fost biologul Alexandru Sift (1936-1993). La inceputul anilor 1950, plimbandu-se in zona padurii, Sift a observat de mai multe ori forme cu aspect nebulos, pe care un om obisnuit le-ar fi ignorat sau considera simple fenomene naturale. Dupa ce a fotografiat respectivele forme, biologul a constatat ca numarul structurilor surprinse de emulsia fotografica este mult mai ridicat cele vazute de el cu ochiul liber. A urmat o perioada lunga de cercetari solitare, in care numarul observatiilor vizuale si, mai ales, cel al imaginilor fotografice surprinzatoare a crescut considerabil.

Dupa 1970, cercetarile incepute de Sift au fost continuate in mod solitar de diversi oameni de stiinta din Romania. In ultimii ani, mai multe echipe de cercetare din tari precum Franta Germania si Ungaria au vizitat Padurea Baciu obtinand de asemenea rezultate remarcabile.

Conf. univ. Adrian Patrut, din cadrul Facultatii de chimie a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, presedinte al Societatii Romane de Parapsihologie, se numara printre cei care au studiat manifestarile din zona. Dupa 32 de ani de cercetari, Patrut sustine ca in Padurea Baciu are loc un fenomen de natura necunoscuta care interactioneaza cu mintea umana pentru a se manifesta in realitatea fizica.

Fenomenele paranormale afecteaza sanatatea martorilor
Ultima analiza facuta de profesorul clujean arata ca principalele manifestari si fenomene observate sunt: forme aflate in zbor sau la nivelul solului, vizibile sau invizibile cu ochiul liber; lumini nocturne, simple sau colorate, in zbor sau stationare; efecte fizice insotitoare (emisii radioactive, anomalii magnetice, perturbatii electromagnetice, emisii de microunde, emisii de infrasunete etc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.