A schimbat algoritmul destinuluiTudor Gheorghe nu este un artist la moda. Este un artist actual. Am indrazni sa spunem ca e chiar mai mult de atat: e o necesitate. Ceva in genul apei, aerului sau painii. De aceea, revenim, dupa un an, cu a doua Editi
A schimbat algoritmul destinuluiTudor Gheorghe nu este un artist la moda. Este un artist actual. Am indrazni sa spunem ca e chiar mai mult de atat: e o necesitate. Ceva in genul apei, aerului sau painii. De aceea, revenim, dupa un an, cu a doua Editie de Colectie dedicata personalitatii sale, de data asta insotita de un CD. Un Best-off cum se zice, spre amuzamentul maestrului, care conside Dincolo de raiul viilorra termenul ridicol de inadecvat. Sau, ca sa ne exprimam romaneste, un CD cu o selectie de 18 piese din toata "descantoteca" muzicii sale (nu s-o supara Marin Sorescu pentru acest transfer ilicit de metafora!).

A doua editie a aparut, asadar, sub presiunea nevoii de Tudor Gheorghe, resimtita inca de la prima initiativa, cea de acum un an. A devenit deci o datorie de onoare a noastra atat fata de public, cat si fata de artist sa-l reeditam. De fapt sa-l continuam, caci aproape totul e nou aici. Cand ne-am dus sa-l starnim la taifas, la Craiova (capitala patriei sale, Oltenia), Tudor Gheorghe ne intreba, cu sireata inocenta retorica, de ce facem a doua Editie de Colectie cu el, ca doar e inca in viata, nu? Voia sa afle, sa-i confirmam, ceea ce de fapt stia. Sau, poate, era curios sa stie daca si noi stim ce canta el. Bineinteles ca stiam si bineinteles ca i-am confirmat. Ca doar de aceea este singurul artist viu cu doua Editii de Colectie.

A intrat in eternitate antum, nu postum, cum se intampla cel mai adesea si cel mai trist. Ce-a facut, ce n-a facut olteanul, dar a reusit sa schimbe algoritmul rautacios al destinului. Si e bine sa se stie. Cititi si : a€¢ Dincolo de raiul viilor a€¢ Parintele inzestrat a€¢ Calul, pusca si nevasta a€¢ Actrita care nu stie sa moara a€¢ Nuntas de soi a€¢ Terapia cu dulceata a€¢ Formula lui magica a€¢ Tancii de la Actorie a€¢ Un nume comun, topit in definitie a€¢ Sfanta treime a oltenilor a€¢ Numai glasul lui stie a€¢ Un actor daruit a€¢ Dirijorul unui sublim cameleon a€¢ Respira prin cant a€¢ Institutia fara moarte a€¢ Homerul lui


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.