Cristian David, ministrul Internelor si Reformei Administrative, a cerut ieri oficial explicatii autoritatilor din Republica Moldova, catalogand incidentul  de la frontiera ca "nejustificat si inadmisibil".

"Este inadmisibil ca unor cetateni romani, cetateni ai Uniunii Europene, sa le fie interzisa intrarea in Republica Moldova, incalcandu-li-se astfel, fara vreun temei, dreptul la libera circulatie. Atitudinea autoritatilor moldovene este cu atat mai de neinteles cu cat acestea nu au oferit nici un fel de justificare fata de acest incident." Scandalul s-a declansat sambata, cand Ambasada Romaniei a fost informata de reprezentantii Primariei Chisinau ca trei delegatii romanesti, invitate oficial la sarbatorile ocazionate de hramul orasului Chisinau, nu au primit accesul pentru a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

"O data cu aderarea la UE, cetatenii romani si-au castigat dreptul la libera circulatie, iar noi nu vom accepta nici o incalcare nejustificata a acestui drept", a declarat David. Mai mult, ministrul roman a cerut sefului Politiei de Frontiera continuarea demersurilor de clarificare a situatiei impreuna cu omologul sau din Moldova.