Aseara, Realitatea TV a transmis o noua parte a emisiunii din Proiectul "Zece pentru Romania", sectiunea jurnalisti. Invitatii lui Mihai Tatu­lici au fost Catalin Tolontan, Dan Diaconescu, Robert Turcescu si Mircea Badea. Pentru doua ore s
Aseara, Realitatea TV a transmis o noua parte a emisiunii din Proiectul "Zece pentru Romania", sectiunea jurnalisti. Invitatii lui Mihai Tatu­lici au fost Catalin Tolontan, Dan Diaconescu, Robert Turcescu si Mircea Badea. Pentru doua ore si jumatate acestia au dezbatut despre ceea ce reprezinta banii, succesul, limbajul jurnalistic, amenzile, bunul simt si independenta in presa. Pe scurt: ce inseamna sa fii jurnalist. Si nu unul oarecare, ci dimpotriva, unul de top. Sub privirile unui juriu destul de exigent - regizorul Alexandru Darie, Adriana Saftoiu, expert in comunicare, sociologul Mircea Kivu si psihologul Aurora Liiceanu, cei patru jurnalisti si-au spus rand pe rand ofurile, nemultumirile, implinirile si neimplinirile in ale presei. Asa cum era de asteptat, discutiile s-au aprins repede, fiecare dintre ei percepand di­ferit ideea de presa si de jurnalism. "Nu fac un exercitiu de modestie, dar consider ca pozitia mea nu este me­ritata", a afirmat Catalin Tolontan. La randul lui, Diaconescu, consi­de­randu-se "victimizat" de felul in care sunt percepute emisiunile sale, a precizat ca publicitatea negativa a avut si ea un rol important in cres­te­rea notorietatii postului de televi­ziune. "Domnul Tolontan este sofisticat si se autointituleaza jurnalist. Eu nu am fost niciodata sedus de ideea de a ma identifica cu o catego­rie personala. Eu sunt Mircea Badea si atat", a fost parerea lui Badea. "Cand iti asumi o aparitie publica, o iesire la rampa, trebuie sa fii con­stient de faptul ca ceea ce produci poa­te avea repercusiuni", a afirmat Ro­bert Turcescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.