PUNCTUL PE EI
Doresc din tot egoismul meu ca romanii sa castige. Acesta a fost titlul (corect) sub care am publicat insemnarile dinaintea meciului Romania - Olanda. Ziceam sambata: "Nu ma prinde masca jurnalistului echidistant, rece si fara se
PUNCTUL PE EI
Doresc din tot egoismul meu ca romanii sa castige. Acesta a fost titlul (corect) sub care am publicat insemnarile dinaintea meciului Romania - Olanda. Ziceam sambata: "Nu ma prinde masca jurnalistului echidistant, rece si fara sensibilitati subiective. Simt ca un suporter si ma manifest ca atare. Declar pe proprie raspundere ca doresc din tot egoismul meu ca romanii sa castige. Chiar cred in sansele echipei noastre. Si, daca tot gandesc astfel, de ce sa n-o spun?". Dupa ce dorinta s-a implinit, bucuria succesului s-a manifestat prin trairi la fel de necenzurate. La pret de-o efemerida a prins contur ideea nebuna ca s-a ales praful de toate necazurile noastre. Din nefericire insa, realitatea nu se lasa nicicum sedusa de iluzoriu. Starile euforice se risipesc repede, abandonandu-ne in purtarea noastra de zi cu zi, lucida dupa posibilitati si anosta cat cuprinde.


Victoria romanilor in meciul cu echipa Olandei ramane o certitudine pentru clasamentul grupei. Am castigat trei puncte in urma victoriei de la Constanta si, nu uitati!, un punct prin egalul de la Rotterdam. Balanta acestei duble s-a inclinat convingator in favoarea noastra si dusmanos fata de pronosportisti. Pentru ca, trebuie sa recunoastem, foarte putini sunt cei care au crezut cu adevarat in sansa romanilor.


Olanda are o echipa valoroasa. Van Basten are la dispozitie jucatori din care poate alcatui trei nationale cu pretentii europene. Un prieten care stie cu ce se mananca fotbalul spunea ca ar fi fost linistit doar daca nationala noastra putea avea in componenta pe Lobont, cinci de Chivu si cinci de Mutu. Varianta imposibila. Si, cu toate acestea, am castigat. Am bagat la murat portocale de soi bun. Prin ce am reusit sa acoperim diferenta de valoare dintre cele doua echipe? Convingerea mea este ca raspunsul la intrebare poarta nume propriu: Victor Piturca. El a gasit solutiile prin care a depasit situatiile de criza, el a reusit sa creeze forta de grup a echipei nationale, el a gandit strategiile castigatoare.


Barbugiii care l-au contestat pricinos si tembel pe Victor Piturca, chiar de la instalarea la carma nationalei, au pierdut. Victor Piturca a castigat. A castigat meciul pricinilor marunte. Mai are de jucat inca trei meciuri adevarate in preliminariile CE. Ii doresc succes si inca o calificare la un turneu final. Il asigur ca foarte multi romani se vor bucura sincer de reusita sa si a echipei noastre nationale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.