Un roman s-a naspustit asupra presedintelui Germaniei in timp ce acesta se afla la Targul de Carte din Frankfurt, dar a fost repede in­de­partat de garzile de corp ale sefului statului. Potrivit agentei Reuters, citata de Mediaf
Un roman s-a naspustit asupra presedintelui Germaniei in timp ce acesta se afla la Targul de Carte din Frankfurt, dar a fost repede in­de­partat de garzile de corp ale sefului statului. Potrivit agentei Reuters, citata de Mediafax, cetateanul ro­man, in varsta de aproximativ 45 de ani, a apucat sa-l prinda de revere pe presedintele Horst Köhler. "Gar­zile de corp l-au imobilizat ime­diat", a declarat purtatorul de cuvant al politiei, citat de Reuters.   CU PROBLEME. Deocamdata nu se stiu prea multe ama­nun­te despre identitatea romanului sau despre motivele care l-au im­pins sa incerce sa-l abordeze in acest fel pe presedintele tarii sale adop­tive. Teoria fortelor de ordine este ca barba­tul ar avea ceva pro­ble­me psihice si ca era suparat din cauza unor neplaceri personale. "Bar­batul parea confuz. Evident, in­cerca sa atraga atentia asupra sa, din cauza pro­blemelor cu chi­ria", a spus oficialul citat de Reuters. Köhler nu a fost ranit in incident si a parasit fara alte probleme Targul de Carte, alaturi de sotia sa. Un purtator de cuvant al Presedintiei germane a subliniat ca nu exista o motivatie politica a atacului. De asemenea, informatiile vehiculate intr-o prima faza de catre presa germana, potri­vit carora Horst Köhler ar fi avut dificultati de respiratie din pricina incidentului, sunt inexacte, a mai declarat oficialul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.