Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, la Tg. Mures ca tema recunoasterii oficiale a Tinutului Secuiesc este folosita si ca mesaj electoral, transmite corespondentul NewsIn. „Da, este si un mesaj electoral ceea ce am formulat asta
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, la Tg. Mures ca tema recunoasterii oficiale a Tinutului Secuiesc este folosita si ca mesaj electoral, transmite corespondentul NewsIn. „Da, este si un mesaj electoral ceea ce am formulat astazi, dar este unul real. Europarlamentarii nostri vor avea menirea sa faca si sa actioneze in interesul reorganizarii regiunilor de dezvoltare”, a declarat Marko Bela. UDMR a lansat, sambata, la Tg. Mures proiectul de reorganizare teritoriala a Romaniei in 15 regiuni de dezvoltare de tip NUTS II, care sa aiba intre 800.000 si trei milioane de locuitori. In documentul elaborat de expertii UDMR se arata ca actuala impartire a regiunilor de dezvoltare, facuta in 1998, urmareste structura judetelor stabilita in 1968, care nu tine cont deloc de traditia, istoria sau cultura zonelor. La inceputul saptamanii viitoare, UDMR va prezenta aceasta varianta de reorganizare guvernului, institutiilor statului, partidelor politice, dar si la Bruxelles.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.